Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Priznanie herečky po 15 rokoch: Depresie a úzkosti... Cítila som sa bezcenná!

Kristen Bell Zobraziť galériu (3)
Kristen Bell (Zdroj: SPI International)

LOS ANGELES - Aj Kristen Bell si prešla depresiami - cítila sa bezcenná a mala pocit zlyhania, hoci k tomu nemala objektívne dôvody. Pomohla jej rada, ktorú už predtým dostala od svojej matky.

Kristen Bell sa narodila 18. júla 1980. Už ako dieťa hrala v školských predstaveniach a po strednej škole sa rozhodla študovať muzikálové herectvo. 

Galéria: Kristen Bell

Od roku 2001 účinkovala na Boroadwayi a skúšala preraziť aj na televíznych obrazovkách. Od roku 2003 sa začal objavovať v rôznych seriáloch. Slávu jej priniesol seriál Veronica Mars. Okrem toho účinkovala aj v projektoch Deadwood, Hrdinovia, House of lies, Dobré miesto, či Central Park. 

Zahrala si aj vo filmoch ako Sestra i matka, Kopačky, Rande v Ríme, Spisovatelia. 

Priznanie herečky po 15
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Silver Pictures Television)

Kristen patrí k ľuďom, ktorí si prešli depresiami a vyhľadali kvôli nim odbornú pomoc. „Keď som mala 18, mama mi povedala: Ak niekedy príde obdobie, keď sa budeš cítiť, akoby ťa prenasledoval čierny mrak, máš sa kam obrátiť. Môžeš hovoriť so mnou, s terapeutom, s doktorom. Chcem, aby si vedela, že toto sú možnosti,” prezradila pred pár rokmi pre Time herečka. 

Krátko nato si takýmto obdobím naozaj aj prechádzala. „Cítila som sa zaplavená negatívnym postojom a pocitom, že som neustále v tieni. Bežne som pozitívny človek a zrazu som sa z ničoho nič prestala cítiť sama sebou,” napísala vo svojom článku. „Nebol tu žiadny objektívny dôvod, aby som sa takto cítila,” dodala. 

Ako vysvetlila, depresia nie je iba obyčajný smútok. „Nie je to o tom, že máte zlý deň a potrebujete objatie. Mala som absolútny pocit  izolácie a osamelosti. Cítila som sa bezcenná, akoby som nemala čo ponúknuť, akoby som zlyhala,” opísala svoje pocity. 

Vďaka svojej mame ale vedela, že sa má kam obrátiť a že nie je žiadna hanba vyhľadať odbornú pomoc. „Keď sa snažíte tieto veci skrývať, tak hnisajú a nakoniec sa prejavia v oveľa deštruktívnejšej podobe než v prípade, keď ich poctivo začnete riešiť. Nehovorila som verejne o svojom zápase s mentálnym zdravím 15 rokov, ale teraz som v bode, keď verím, že nič by nemalo zostať tabu,” uviedla Kristen. 

Priznanie herečky po 15
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Viac o téme: Kristen Bell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu