Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Škandál po smrti herca z Krstného otca: Manželku na pohreb nepustili!

Helmut Berger Zobraziť galériu (3)
Helmut Berger (Zdroj: ARD)

SALZBURG - Len krátko pred svojimi dnešnými narodeninami zomrel rakúsky herec Helmut Berger, ktorý sa objavil napríklad aj v ságe Krstný otec. Jeho smrť sprevádzal škandál, keď jeho ženu nepustili na kremáciu. Vraj je len pre najužší kruh blízkych a ona jednoducho v kolónke manželka na úmrtnom liste nefigurovala.

Helmut Berger sa narodil 29. mája 1944 v hotelierskej rodine. O túto oblasť veľký záujem nemal, no v rodinnom biznise vypomáhal. Ako 18-ročný sa však odsťahoval do Londýna, kde sa uplatnil ako fotomodel a popritom chodil na hodiny herectva. Neskôr ako model a filmový štatista pracoval aj v Ríme.

Galéria: Helmut Berger

Berger sa objavil v mnohých filmoch, napríklad Dorian Gray, Ludwig II., Krstný otec III, či Diablov huslista. Účinkoval aj v niekoľkých seriáloch a dokumentoch, napríklad o herečke Romy Schneider a o sebe samom. 

Jeho život bol pestrý a celý čas platil za výstredného človeka, ktorý si nerobí hlavu so žiadnym tabu. Netajil sa tým, že je bisexuál. V roku 1994 sa oženil s talianskou herečkou a režisérkou Francescou Guidato a v roku 2015 zinscenoval svadbu naoko s o 36 rokov mladším mužom. 

Škandál po smrti herca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Sargon Films)

Až do jeho smrti sa verilo, že hoci sa s Francescou rozišli už po troch rokoch, nikdy sa nerozviedli, a tak sú stále právoplatnými manželmi. Lenže pred pár dňami zaplavili rakúske médiá pochybnosti, či niekedy vôbec oficiálne uzavreli manželský zväzok. V úmrtnom liste herca bola totiž kolónka "manželka" nevyplnená. 

A Francesce nebol v stredu 24. mája umožnený ani prístup na kremáciu. „Dozvedela som sa, že vo všetkom zhone bude zriadená rozlúčková miestnosť, ktorá zostane otvorená len 4 hodiny. A potom bude nasledovať kremácia a pohreb len pre najužšie príbuzenstvo,” povedala ešte pred pohrebom pre Il Giornale s tým, že ona osobne povolenie na účasť nedostala. 

Celá situácia vyplynula z pochybností hercovho agenta. Po tom, čo na úmrtnom liste nebola vyplnená kolónka s menom manželky, Helmut Werner začal pochybovať, či boli títo dvaja niekedy naozaj zobratí. „Na úmrtnom liste vystavenom rakúskym štátom nie je uvedená žiadna manželka,” uviedol hercov zástupca. 

Francesca ale tvrdí, že disponuje sobášnym listom a zaslala ho na taliansky konzulát vo Viedni. Rada by sa totiž dozvedela aj príčinu smrti svojej niekdajšej lásky, no nemocnica, kde Helmut Berger 18. mája 2023 zomrel, jej osvedčenie o jeho smrti ako pozostalej manželke nezaslala. 

Škandál po smrti herca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Salzberger & Co. Medien)

Viac o téme: Helmut Berger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu