Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Naozaj zbytočná smrť českého zabávača (†45): Naštvaný si vypil a...

Luděk Nekuda Zobraziť galériu (6)
Luděk Nekuda (Zdroj: ČT)

PRAHA - Naozaj nešťastná nehoda! Zabávač Luděk Nekuda nahnevaný vybehol k susedovi o poschodie vyššie, kde spolu čo-to vypili. Domov sa však už nevrátil. Manželka ho našla bezvládneho ležať na schodoch.

Luděk Nekuda sa narodil 10. októbra 1942. Na pedagogickej fakulte vyštudoval ruštinu a hudobnú výchovu. Popritom sa ešte pred dvadsiatkou stal spoluzakladateľom divadielka Pod okapem. České médiá ho opisujú ako textára, scenáristu, dramaturga, moderátora, speváka a hudobníka. 

Ako učiteľ pôsobil len jeden rok, potom sa naplno venoval umeleckej dráhe. Po rozpade divadla Pod okapem pôsobil v Prahe napríklad v divadle Semafor. Ako konferencier vystupoval so skupinou Plavci (Rangers). 

Jiří Císler a Luděk Nekuda
Zobraziť galériu (6)
Jiří Císler a Luděk Nekuda  (Zdroj: ČT)

Bol aj moderátorom v rádiu a autorom rozhlasových kabaretov. Neskôr sa stal dramaturgom Českej televízie, kde vytvoril program Sešlost. V ňom pôsobil s hercom Jiřím Císlerom. A práve táto relácia nepriamo spôsobila jeho smrť! 

Po 11 úspešne odvysielaných dieloch mu zrazu ďalšiu časť cenzúra neschválila. „Luděk nevedel, čo ďalej a potreboval pomoc. Tak sme sa dohovorili, že ku mne na druhý deň príde a niečo vymyslíme,” prezradil jeho kamarát, hudobník Karel Peterka. 

Luděk Nekuda
Zobraziť galériu (6)
Luděk Nekuda  (Zdroj: ČT)

K stretnutiu však už nedošlo. Nekuda sa totiž rozhodol svoj hnev zapiť u suseda. Keď ho manželka volala domov kvôli telefonátu, odbil ju. Neskôr ho už našla na schodoch nevládneho. Podľa všetkého zakopol a pri páde si zranil hlavu. „Ten jeden schod v dome bol poškodený. Keď sme sa naposledy rozprávali, ešte hovoril, že kým sa to opraví, niekto sa na ňom zabije,” povedal Peterka. 

Lekárom sa zabávača podarilo nakrátko oživiť, podľa českých médií si však nevšimli krvácanie do mozgu. Luděk Nekuda zomrel pár dní po tejto nešťastnej nehode. 

Viac o téme: Luděk Nekuda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu