Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smutné narodeniny princa Harryho: Oplakáva babičku a navyše... ZÁKAZ!

Princ Harry Zobraziť galériu (4)
Princ Harry (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Princ Harry sa dnes dožíva 38 rokov. Jeho narodeniny však zostanú v tieni smrti kráľovnej Alžbety II., ktorej pohreb sa bude konať v pondelok. A Harry, ktorý pred časom opustil kráľovskú rodinu, dostal v tejto súvislosti ďalší zákaz.

Princ Harry sa narodil 15. septembra 1984 aktuálnemu kráľovi Karolovi III. a jeho vtedajšej manželke, princeznej Diane. O svoju mamu prišiel, keď mal len 13 rokov. 

Smutné narodeniny princa Harryho:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alastair Grant, file)

V čase dospievania zapĺňal stránky novín rôznymi škandálikmi. Obľuboval bujaré večierky, viackrát ho nafotili pod vplyvom alkoholu a na maškarnom večierku sa objavil v nacistickej uniforme. Za tento prešľap sa neskôr ospravedlnil. 

Ako člen kráľovskej rodiny slúžil Harry v armáde. Zúčastnil sa napríklad 20-týždňovej misie v Afganistane. V tejto súvislosti opäť negatívne prekvapil, keď zabíjanie povstalcov prirovnal k počítačovej hre.

Časom sa princ upokojil a prestal šokovať škandálmi. Nakoniec sa však aj tak stal takzvanou čiernou ovcou rodiny. Zamiloval sa totiž do herečky Meghan Markle, ktorú si v máji 2018 vzal za ženu. A na jar 2020 sa dvojica oficiálne odčlenila od kráľovskej rodiny. 

Meghan, Harry
Zobraziť galériu (4)
Meghan, Harry  (Zdroj: SITA)

Monarchia sa k nim odvtedy správa inak ako k ostatným členom rodiny. A ukázalo sa to aj pri smrti kráľovnej Alžbety II. Hoci Meghan a Harry oznámili, že obaja sa ponáhľajú k smrteľnému lôžku panovníčky, nakoniec dorazil len Harry, aj to, bohužiaľ, neskoro. Meghan pri svojej umierajúcej matke vraj nechcel samotný Charles, z ktorého je dnes kráľ Karol III. Kráľovská rodina sa tiež nijako nepostarala o rýchlejší presun, aby vnuk stihol vidieť starú mamu ešte pred smrťou. 

A ďalší zákaz prišiel aj pri otázke pohrebu. Napriek tomu, že Harry slúžil v armáde, nesmie si na poslednú rozlúčku vziať uniformu. Také sú pravidlá pri takzvaných nepracujúcich členoch kráľovskej rodiny. Lenže princ Andrew, ktorý je poznačený sexuálnym škandálom, v tomto prípade dostal výnimku! 

„Princ Harry, vojvoda zo Sussexu, bude mať počas ceremónií na sebe formálny oblek. S rešpektom žiadame, aby sa pozornosť sústredila na život a odkaz Jej kráľovského veličenstva Alžbety II.,” uviedol pre Harper’s Bazaar mediálny zástupca vojvodu. 

Ako právoplatný člen kráľovskej rodiny nosil Harry pri významných udalostiach uniformu.
Zobraziť galériu (4)
Ako právoplatný člen kráľovskej rodiny nosil Harry pri významných udalostiach uniformu.  (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Princ Harry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu