Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Toto je DEŇ, ktorý otrasie monarchiou: Princ Harry vydáva knihu... Už len názov je dosť silný!

Princ Harry Zobraziť galériu (6)
Princ Harry (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Autobiografická kniha britského princa Harryho vyjde začiatkom budúceho roka. Memoáre vojvodu zo Sussexu vyjdú pod názvom "Spare" 10. januára, oznámilo vydavateľstvo Penguin Random House. TASR o tom informuje na základe štvrtkovej správy stanice BBC News.

Kniha vyjde v rovnaký termín na celom svete v 16 jazykoch. Spolu s ňou vyjde i audiokniha, ktorú načítal samotný Harry. Časť výťažku z predaja pôjde na charitatívne účely.

Titul knihy je provokatívny, keďže znamená "náhradník", čo je narážkou na frázu, že monarchie potrebujú "dediča a náhradníka", a odráža postavenie Harryho v kráľovskej hierarchii; dedičom trónu je jeho starší brat William, princ z Walesu. Buckinghamský palác uviedol, že oznámenie o knihe nebude komentovať.

Toto je DEŇ, ktorý
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Publikácia, ktorá je podľa BBC News zaručeným bestsellerom, bude obsahovať Harryho spomienky na to, ako sa vyrovnával so smrťou svojej matky, princeznej Diany, s neustálym tlakom médií, ako aj s nie vždy ideálnymi vzťahmi v kráľovskej rodine.

Vydavateľstvo sľubuje čitateľom "surovú, nefalšovaná úprimnosť". Harry (oficiálne Henry) a jeho manželka Meghan v roku 2020 oznámili, že sa vzdávajú kráľovských povinností. Buckinghamský palác a vyšší kráľovskí predstavitelia vtedy vyjadrili nad týmto rozhodnutím sklamanie. Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu teraz žijú so svojimi dvoma deťmi v USA.

Viac o téme: HarryPrinc Harry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu