Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Niekdajší sexsymbol: Kontroverzná herečka morálne kazila mládež... Zavreli ju do basy!

Mae West Zobraziť galériu (3)
Mae West (Zdroj: 20th Century Fox)

LOS ANGELES - Venovala sa kontroverzným témam, trúsila dvojzmysly a hlásala sexuálnu nezávislosť. Vo svojich časoch bola herečka a autorka Mae West sexsymbolom a pre zlý vplyv na morálku mládeže bola dokonca vo väzení.

Mae West sa narodila 17. augusta 1893. Už ako 5-ročná sa postavila pred publikum a v rôznych amatérskych šou vystupovala od siedmich rokov. Ako 14-ročná začala účinkovať vo veselohrách, ktoré spájali burlesku, tanec a spev. 

Galéria: Mae West

Matka ju v tejto kariére podporovala, zvyšok rodiny s jej rozhodnutiami, či už v kariére, alebo v živote, nesúhlasil. Mae písala scenáre ktoré sa zaoberali sexom, homosexualitou, ženskou nezávislosťou a aj v nich hrala. Celkovo si zahrala v 12 filmoch a na 10 sa podieľala aj ako autorka. 

Po svojej prvej hre Sex bola rovno obžalovaná zo zločinov proti morálke. Za kazenie morálky mládeže bola odsúdená na 10 dní vo väzení alebo finančnú pokutu. Vybrala si väzenie, ktoré jej prinieslo väčšiu publicitu. 

Niekdajší sexsymbol: Kontroverzná herečka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

Okrem názorov, ktoré v jej dobe vyvolávali kontroverzie, si ju ľudia všímali aj pre jej zmyselnú postavu. Stala sa jedným zo sexsymbolov svojej doby. Svoje danosti a atlent zúročila tak dobre, že v roku 1936 sa stala najlepšie platenou ženou v USA. 

Mae West pracovala aj po svojej osemdesiatke, v tom čase ju však už trápili zdravotné problémy. Bola jej diagnostikovaná cukrovka a mala preto problémy so zrakom. Neskôr prežila dve cievne príhody. Zomrela 22. novembra 1980. 

Niekdajší sexsymbol: Kontroverzná herečka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: 20th Century Fox)

Viac o téme: Mae West
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu