Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rozvod po 40 rokoch: Slovenská moderátorka nezostala sama!

Alena Heribanová Zobraziť galériu (3)
Alena Heribanová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Rozvody niekedy prichádzajú po naozaj dlhých rokoch manželstva. V roku 2017 sa prevalilo, že sa bude rozvádzať aj moderátorka Alena Heribanová. No je aj príkladom toho, že láska kvitne v každom veku... sama totiž dlho nezostala.

Alena Heribanová sa narodila 11. apríla 1955. Vyštudovala slovenčinu a angličtinu, hneď po štúdiu nastúpila do Slovenskej televízie ako hlásateľka. 

Galéria: Alena Heribanová

V roku 1985 sa moderátorka a scenáristka prvýkrát stala mamou, keď sa jej narodila dcéra Tamara. V roku 1992, keď Tamara mala 7 a druhorodená Barbara 2 roky, pózovala 37-ročná Heribanová na titulke Slovenky nie ako moderátorka, ale proste ako mama. 

Alena Heribanová
Zobraziť galériu (3)
Alena Heribanová

Už 18 rokov má svoju vlastnú reláciu Anjeli strážni, kde prezentuje osobnosti zo Slovenska, ale aj zahraničia. Okrem toho niekoľko rokov pôsobila v diplomacii ako riaditeľka Slovenského inštitútu vo Viedni a prezidentka združenia kultúrnych inštitútov a zástupcov ambasád v Rakúsku.

V roku 2017 rok tam bola dokonca vyznamenaná cenou za prínos do kultúry. Na Slovensku zas za rovnakú oblasť získala ocenenie Slovenka roka. Keďže Alena ovláda niekoľko jazykov, angažovala sa v mnohých slovensko-zahraničných spoluprácach v rámci kultúry, ale aj športu. Venuje sa aj charitatívnym projektom. 

V roku 2017 sa však začalo šepkať aj o kríze v jej osobnom živote. „Po vzájomnej dohode som podal návrh na rozvod. Na všetkom sme dohodnutí. Budeme ďalej žiť spolu ako priatelia,“ povedal vtedy pre topky.sk Heriban. O pár mesiacov sa už začal v spoločnosti objavovať s novou ženou po boku. Jeho partnerkou sa stala herečka Vanda Tureková, bývalá manželka Dušana Cinkotu. 

Alena Heribanová si zakrátko tiež našla partnera, nemeckého biznismena Konráda Kreuzera, ktorý pôsobil dlhé roky na Slovensku. Spočiatku si pred fotografmi držali od seba odstup, podnikateľ údajne nechcel byť medializovaný. Neskôr svoj vzťah priznali a na spoločenských akciách sa objavujú bok po boku. 

Rozvod po 40 rokoch:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

 
 
Viac o téme: Alena Heribanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu