Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zbožňovaný gróf de Peyrac: Extrémne mladé partnerky... Manželka č. 2 mala len 15!

Robert Hossein Zobraziť galériu (6)
Robert Hossein (Zdroj: S.N. Prodis)

PARÍŽ - Mnohé ženy zbožňovali herca Roberta Hosseina vďaka filmom o Angelike. V reálnom živote bol trikrát ženatý, prvú manželku spoznal, keď mala 16, druhá sa za neho vydávala iba ako pätnásťročná! A s tou treťou ju spájal rovnaký rok narodenia.

Robert Hossein sa narodil 30. decembra 1927. V roku 1955 začal s režírovaním filmov, nezaznamenal však veľký úspech a v roku 1970 túto kariéru ukončil. Sústredil sa na divadlo. Ako herec sa pred kamerou uplatňoval už od konca 40. rokov. 

Galéria: Robert Hossein

Celosvetovo sa preslávil vďaka úlohe grófa de Peyrac v sérii filmov o Angelike. Nakrúcal ešte aj v roku 2020, hoci mal 92 rokov. Bohužiaľ, neskôr sa nakazil koronavírusom a zomrel 31. decembra 2020, len deň po svojich 93. narodeninách. 

Robert Hossein
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: S.N. Prodis)

Zbožňovaný gróf de Peyrac:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Dopamyne films)

Robert Hossein bol trikrát ženatý a všetky jeho manželky mali spoločné jedno - boli od neho výrazne mladšie. Marinu Vlady spoznal, keď mala 16 rokov, on 28. Vydávala sa za neho ako 17-ročná. Manželstvo trvalo 5 rokov. 

Marina Vlady a Robert Hossein
Zobraziť galériu (6)
Marina Vlady a Robert Hossein  (Zdroj: Transmonde Films)

Druhá manželka Caroline Eliacheff mala v čase svadby len 15 rokov, brali sa po roku známosti. Ako po rokoch prezradila, nepociťovala žiadne negatívne reakcie. „S týmto manželstvom som nemala problém ani zo strany spoločnosti, ani zo strany matky,” povedala pre Grance Inter v roku 2018. Jej mama, ktorá bola známou novinárkou, vraj mala len tú podmienku, že sa z Caroline nestane žena v domácnosti, ale vyštuduje medicínu. Zväzok trval len dva roky. Dnes je z nej uznávaná psychoanalytička. 

Robert Hossein a Caroline Eliacheff
Zobraziť galériu (6)
Robert Hossein a Caroline Eliacheff  (Zdroj: Profimedia)

Tretia manželka Candice Patou sa síce vydávala za Roberta ako 29-ročná, no dátum narodenia má takmer totožný s Caroline. Obe sa narodili v roku 1947, Caroline začiatkom júna a Candice koncom marca. 

Robert Hossein a Candice Patou
Zobraziť galériu (6)
Robert Hossein a Candice Patou  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Robert Hossein
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu