Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slávna herečka zomrela ako 47-ročná: Vyše 20 pokusov o samovraždu!

Judy Garland Zobraziť galériu (3)
Judy Garland (Zdroj: ARTE France)

LOS ANGELES - Bola krásna, úspešná a populárna... Napriek tomu zrejme nebola šťastná. Herečka Judy Garland, matka Lizy Minnelli, bola 5-krát vydatá, zakúsila drogy a podľa jedného z exmanželov sa viac ako 20-krát pokúsila zabiť.

Judy Garland sa narodila 10. júna 1922, teda presne pred sto rokmi. Pri narodení dostala meno Frances Ethel Gumm. 

Galéria: Judy Garland

Jej umelecký talent si všimla jej matka, ktorá ju do niektorých aktivít doslova dotlačila. Už ako 13-ročná mala zmluvu so štúdiom MGM, kde k nej tiež neboli príliš láskaví. Ich podmienkou bolo, že musí schudnúť, a tak často hladovala. Údajne dostávala metamfetamín, aby v takom stave vydržala pracovať. 

Judy sa objavila vo filmoch ako Čarodejník z krajiny Oz, Stretneme sa v St. Louis, Veľkonočná prehliadka, Zrodila sa hviezda, Norimberský proces. Trikrát získala Oscara - za najlepší detský výkon, ako najlepšia herečka a tiež najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe. 

Slávna herečka zomrela ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: MGM)

Herečka bola 5-krát vydatá. Z jej druhého manželstva pochádza dcéra Liza Minnelli, ktorá sa tiež stala známou herečkou. Ďalšie dve deti priviedla na svet vo svojom treťom manželstve. 

S posledným manželom boli svoji len tri mesiace, keď ju Mickey Deans našiel mŕtvu v kúpeľni. Judy Garland zomrela na predávkovanie. Počas života mala ale za sebou naozaj veľa pokusov o samovraždu. 

Keď ju v roku 1950 vyhodili z MGM, skúsila sa zabiť dvakrát. Neskôr v manželstve so Sidom Luftom sa pokúsila podrezať si hrdlo, v čom jej včas zabránil. Ako neskôr uviedol vo svojej knihe, počas 13 rokov manželstva sa Judy pokúsila o samovraždu asi 20-krát. 

Slávna herečka zomrela ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: MGM)

Viac o téme: Judy Garland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu