Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Herečka z Harryho Pottera to tajila 18 mesiacov: Rakovina v 3. štádiu!

Julie Walters Zobraziť galériu (4)
Julie Walters (Zdroj: Warner Bros.)

LONDÝN - Herečka Julie Walters dnes oslavuje 70 rokov. Len pár dní pred narodeninami sa rozhodla prehovoriť o diagnóze, ktorú si od lekárov vypočula pred rokom a pol. Najprv im nechcela veriť a myslela si, že sa iba pomýlili.

Julie Walters sa narodila 22. februára 1950 ako najmladšia z piatich detí, no iba tretia, ktorá pôrod prežila. Ako 18-ročná sa zaúčala na povolanie zdravotnej sestry, no neskôr sa rozhodla študovať angličtinu a divadelné umenie. 

Potom sa venovala divadlu, stand-up komédii a kabaretu. Prvou úlohou, v ktorej si získala všeobecnú pozornosť, bola študentka vo filme Rita sa vzdeláva. Vyslúžila si niekoľko nominácií na filmové ocenenia a získala cenu BAFTA ako najlepšia herečka. 

Herečka z Harryho Pottera
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Columbia Pictures Corporation)

O tri roky neskôr hrala matku Adriana Mola v seriáli Tajný denník Adriana Mola. V posledných 20 rokoch hrala Molly Weasleyovú v sérii o Harrym Potterovi. Známa je aj z muzikálu Mamma Mia! 

Galéria: Filmové zábery herečky Julie Walters
Práve premiéru druhej časti muzikálu herečka zmeškala zo zdravotných dôvodov. Vtedy ale ešte neprezradila, že bojuje s rakovinou. Prehovoriť sa rozhodla len v týchto dňoch. „Bol to šok, proste veľký šok,” povedala.

Lekári jej diagnostikovali rakovinu hrubého čreva v treťom štádiu, následne podstúpila operáciu a chemoterapiu. Dnes verí, že chorobu nadobro porazila. A tak môže s radosťou osláviť okrúhlu 70-ku. 

Julie Walters
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Julie Walters
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu