Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V slovenskom znení Ľudmila Mandžárová: Takto vyzerá žena s najznámejším dabingovým hlasom!

Ľudmila Mandžárová Zobraziť galériu (4)
Ľudmila Mandžárová (Zdroj: Saturn Entertainment)

BRATISLAVA - V istom období bolo toto meno počuť takmer zakaždým, keď sa na konci filmu či seriálu ozvalo: V slovenskom znení účinkovali... Medzitým sa v dabingu presadili a udomácnili aj mladšie ročníky, no Ľudmila Mandžárová je stále aktívna a za svoje umenie zbiera aj ceny.

Ľudmila Mandžárová sa narodila 31. decembra 1953. Vyštudovala VŠMU a začala pôsobiť v divadle. Najprv v Prešove, neskôr bola 13 rokov členkou Novej scény v Bratislave. 

Účinkovala v niekoľkých seriáloch a filmoch, no najznámejšia je z dabingu, ktorému sa venuje už štyri desiatky rokov. Okrem prepožičiavania hlasu zahraničným hviezdam pracuje aj na úpravách dialógov. 

Ľudmila Mandžárová s manželom Štefanom Mandžárom
Zobraziť galériu (4)
Ľudmila Mandžárová s manželom Štefanom Mandžárom  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Pred rokom dokonca obaja manželia Mandžárovci dostali cenu Literárneho fondu v oblasti dabingu. Režisér Štefan za dlhoročnú prácu v oblasti výroby slovenského znenia seriálov a filmov získal cenu za celoživotné dielo. Herečka Ľudmila za ženský dabingový výkon v postave Lindsey Coleovej v seriáli Križovatka smrti (Rush hour). 

Hlas Ľudmily Mandžárovej je známy najmä zo seriálu Akty X (Dana Scullyová), Dva a pol chlapa (Evelyn Harperová) alebo Walker, texaský ranger (Alex Cahillová). Vo filmoch jej hlasom hovoria najčastejšie herečky Meryl Streep, Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon alebo Demi Moore.

V pôvodnej verzii Sám doma nadabovala pre Markízu matku strateného Kevina. Vo filme Robin Hood - Kráľ zbojníkov nahovorila Marian.

V slovenskom znení Ľudmila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Saturn Entertainment)
 

Viac o téme: Ľudmila Mandžárová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu