Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Divadlo prišlo o úžasnú Soňu Valentovú: Famózna macocha z Perinbaby už nemôže hrať!

Soňa Valentová Zobraziť galériu (6)
Soňa Valentová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Ohromná strata! Nikto z nás nemladne a zdravotné problémy sa nevyhýbajú ani známym tváram. Niektorí herci doslova dožijú na javisku, iným to dopriate nie je. Soňa Valentová (73) už tri roky bojuje s následkami po náhlej cievnej príhode.

Soňa Valentová sa narodila 3. júna 1946. V roku 1967 dokončila štúdium na VŠMU a od augusta sa stala členkou Slovenského národného divadla. Hoci na stránke divadla má stále svoj umelecký profil, zo zoznamu aktuálneho hereckého súboru bola už pred časom vyškrtnutá. 

Soňa Valentová s herečkou Luciou Hurajovou a svojou dcérou Katkou Hasprovou
Zobraziť galériu (6)
Soňa Valentová s herečkou Luciou Hurajovou a svojou dcérou Katkou Hasprovou
Skvelú herečku totiž v marci 2016 postihla náhla cievna príhoda, ktorá jej zasiahla ľavú stranu tela. Herečka však mala šťastie v nešťastí. Ako totiž neskôr uviedla jej dcéra Katka Hasprová, operácia potrebná nebola, pretože sa u jej mamy našťastie nevyskytlo krvácanie do mozgu. Príhoda sa neprejavila na jej reči ani pamäti. Následky boli fyzického rázu, umelkyňa napríklad nemohla chodiť. 

Zotaviť sa po porážke nie je jednoduché ani pre mladých ľudí. Vyžaduje si to veľa času a rehabilitácie. Preto sa ani Valentová za tri roky na divadelné dosky nevrátila. Podľa posledných informácií pobývala v domove sociálnych služieb v Petržalke. 

Divadlo prišlo o úžasnú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: RTVS)

Okrem množstva divadelných postáv vytvorila herečka množstvo nezabudnuteľných charakterov aj pred kamerou. Pre mnohých divákov možno navždy zostane zlou macochou z Perinbaby, ktorú stvárnila naozaj bravúrne. Okrem toho účinkovala vo filmoch ako Portrét Doriana Graya, Kladivo na čarodejnice, Americká tragédia, Na skle maľované, Requiem pro panenku... 

Divadlo prišlo o úžasnú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Omnia Film München)

Viac o téme: Soňa Valentová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu