Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Športovec žijúci v USA ako reprezentant Slovenska: Manželku má od nás, vychováva Kollárovho syna!

Rory Sabbatini Zobraziť galériu (5)
Rory Sabbatini (Zdroj: golf.com)

USA/SLOVENSKO - Už je náš! Meno Roryho Sabbatiniho (43) sa v slovenských médiách objavilo, keď sa prevalil jeho vzťah s Martinou Štofaníkovou. Tá patrí k ženám, ktoré majú dieťa s multioteckom Borisom Kollárom. Najnovšie je však golfista nielen manželom Slovenky a vychováva syna slovenského politika, ale má už aj slovenské občianstvo a chystá sa našu krajinu reprezentovať ako športovec.

Rory Sabatini sa narodil 2. apríla 1976 v Južnej Afrike. Venuje sa golfu a niekoľkokrát vyhral PGA Tour, istý čas patril do svetovej desiatky golfistov. 

Čoskoro už bude zrejme reprezentovať našu krajinu – v januári totiž získal slovenské občianstvo. Nie je to však len taký nejaký výmysel, keďže Rory je ženatý so Slovenkou Martinou Štofaníkovou. Tá sa najprv zviditeľnila po boku tenistu Dominika Hrbatého a neskôr mala vzťah s Borisom Kollárom. Martina a Rory v USA spolu vychovávajú syna Šimona Heliodora, ktorého otcom je práve predseda strany Sme rodina. 

Športovec žijúci v USA
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook RS)

Rory má teda na našu krajinu väzby a Martinin bratranec je navyše angažovaný v našej golfovej asociácii. Jeho dôvody na prijatie občianstva sú rodinné aj športové. „Podporujem manželku a podporujem nášho syna. Moje získanie slovenského občianstva je pre nich dôležité rovnako ako pre ňu získanie amerického občianstva. Takže ju podporujem a pridanou hodnotou je, že jej bratranec je riaditeľ golfového odboru na Slovensku a myslíme si, že je to dobrá príležitosť,” vyjadril sa v januári Sabbatini. 

Keďže golf sa opäť stal olympijskou disciplínou, v roku 2020 by nás Rory mohol reprezentovať na olympiáde v Tokiu. 

Športovec žijúci v USA
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Rory Sabbatini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu