Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nežná blondínka z ABBY: Slávna bola už predtým a... v 50-tke mala vlastného stalkera!

Agnetha Fältskog Zobraziť galériu (3)
Agnetha Fältskog (Zdroj: Profimedia)

ŠTOKHOLM - Skupina ABBA bola obrovský fenoménom v rokoch 1972 až 1983. Tvorili ju dve manželské dvojice, ktoré sa ale časom rozviedli. Blondínka Agnetha Fältskog však bola úspešná už dávno predtým, než sa stala členkou tejto formácie.

Agnetha Fältskog sa narodila 5. apríla 1950 ako Åse Agneta Fältskog. Od malička sa venovala hudbe, piesne písala už ako 6-ročná. Už o štyri roky neskôr založila s kamarátkami prvú kapelu.

Neskôr pôsobila v ďalšej lokálnej skupine, ktorá už mala ambíciu preraziť. Keď sa však ich nahrávky dostali do nahrávacieho štúdia, producenta zaujala iba Agnetha, ktorej ponúkol zmluvu. Mediálne sa stala známou ako 17-ročná so skladbou, ktorú napísala po rozchode – predalo sa viac ako 80-tisíc kusov tejto nahrávky. 

Členovia skupiny ABBA.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter.com/ABBA ‏)

V roku 1968 sa zoznámila s Björnom Ulvaeusom a o tri roky sa vzali. O rok neskôr vznikla ABBA, ktorú založili spolu s iným párom,  Anni-Fridd Lyngstadovou a Bennym Anderssonom. 

Už počas existencie skupiny vydala blondínka sólový album a po rozpade ABBY v roku 1982 proste pokračovala samostatne. S Björnom sa rozviedli ešte dva roky pred ukončením spolupráce. 

V roku 1990 sa vydala za švédskeho chirurga Tomas Sonnenfelda, ale vydržalo im to len tri roky. Neskôr sa s jej menom spájal Holanďan Gert van der Graaf – údajne ich vzťah začal v roku 1997, ale o dva roky neskôr ho Agnetha ukončila. Iné zdroje hovoria, že ich blízky vzťah nie je potvrdený. 

Isté však je, že Gert začal speváčku prenasledovať. Bol ňou vraj posadnutý už od detstva. A tak chodil k jej domu a obťažoval ju svojou prítomnosťou. Nakoniec bol zo Švédska deportovaný domov do Holandska. Keď sa vrátil a opäť sa objavil pri Agnethinom dome, dostal zákaz vstupu do Švédska. 

Nežná blondínka z ABBY:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook Agnetha)

Viac o téme: Agnetha Fältskog
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu