Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V 13-tich na liečení kvôli drogám a alkoholu: Takto vyzerá detská hviezda dnes!

Drew Barrymore ako 7-ročná. Zobraziť galériu (8)
Drew Barrymore ako 7-ročná. (Zdroj: Universal pictures)

LOS ANGELES - Narodila sa do umeleckej rodiny a pred kamerami sa objavila skôr, než dovŕšila prvý rok. Keď sa neskôr ukázalo, že má talent, začala hrať vo filmoch a z malého dievčatka sa stala pracujúca osoba. Nemala bežné detstvo, brali ju ako dospelú, a tak už od deviatich rokov začala Drew Barrymore koketovať s cigaretami a alkoholom. Zakrátko pribudla marihuana a v 12 rokoch kokaín.

Drew Barrymore sa narodila 22. februára 1975 do umeleckej rodiny, v príbuzenstve mala aj držiteľov Oscara. Ako 11-mesačná účinkovala v reklame, v troch rokoch získala menšiu úlohu vo filme a ako 5-ročná už hrala v celovečernej snímke o Humphreyovi Bogartovi. 

V siedmich rokoch sa objavila vo filme, ktorý zmenil jej život – E. T. Mimozemšťan. Rozkošné dievčatko sa zo dňa na deň stalo naozaj slávnym, ľudia Drew spoznávali a pýtali si od nej autogramy. Mnohí sa k nej správali ako k dospelej a ako neskôr spomínala, vďaka známej tvári ju pustili všade – aj do nočných klubov. 

V 13-tich na liečení
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Universal pictures)

Školu zanedbávala a čím viac vymeškala, tým menej sa jej tam chcelo ísť, keďže učivo nijako nedoháňala. Čoskoro sa začala venovať úplne iným činnostiam. „Fajčiť som začala v deviatich rokoch. Chcela som byť drsná. A mala som pocit, že keď už fajčím, môžem aj piť,” prezradila o svojom detstve Barrymore. 

Čoskoro jej ale obyčajné cigarety a alkohol už nestačili. Začala s marihuanou a potom s kokaínom. Je to neuveriteľné, ale prvý raz sa dostala na liečenie už v 13-tich rokoch. Po pár mesiacoch však do toho spadla znovu a druhý raz v liečebni pobudla oveľa dlhší čas. Priznala si, že má problém a naozaj sa chcela vyliečiť.

V roku 1990 sa začala pomaly opäť stavať na nohy aj ako herečka. Z detskej hviezdy sa stala sexi mladá žena, ktorá sa objavila vo filmoch Jedovatý brečtan, Vreskot, Batman navždy či Nepobozkaná. Dokonca sa stala aj jedným z Charlieho anjelikov. 

Drew Barrymore, Cameron Diaz a Lucy Liu
Zobraziť galériu (8)
Drew Barrymore, Cameron Diaz a Lucy Liu  (Zdroj: Columbia Pictures)

V súkromí síce na mužov šľastie nemala, je už trikrát rozvedená. Zato je ale mamou dvoch rozkošných dcérok a je spokojná. „Prvý raz môj vek presne zodpovedá môjmu životu. Keď som bola dieťa, pracovala som a cítila som sa dospelá. V dvadsiatich som zas chcela dohnať detské roky. Teraz si pripadám presne tak, ako to skutočne je. A to je fajn,” povedala pred šiestimi rokmi, keď slávila 40. ​

Viac o téme: Drew Barrymore
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu