Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Táto herečka vyzerala ako neviniatko: V 13-ich ako prostitútka, o rok holá pred kamerami

Brooke Shields Zobraziť galériu (25)
Brooke Shields (Zdroj: TASR)

LOS ANGELES - Keď sa povie meno Brooke Shields, každému sa v mysli vybaví Modrá lagúna. Herečka už ako 14-ročná musela zvládnuť to, čoho sa desia mnohé dospelé herečky. Dokonca si už v trinástich zahrala dievča žijúce v bordeli, pričom bola vyhlásená dražba o jeho panenstvo.

Brooke Shields sa narodila 31. mája 1965. Už ako dieťa sa objavila na televíznych obrazovkách a bola aj detskou modelkou. Ako 14-ročná sa stala najmladšou modelkou, ktorej fotografia bola zverejnená na titulnej stránke prestížneho módneho časopisu Vogue. 

Pri sledovaní začiatkov jej kariéry si mnohí pomyslia, že vlastne nemala detstvo, alebo aspoň nie normálne detstvo. V roku 1978, keď mala 13 rokov, uzrel svetlo sveta film Dievčatko. Brooke hrala 12-ročnú Violet, ktorá so svojou mamou žije vo verejnom dome a túži sa stať prostitútkou. Majiteľka bordelu vyhlási aukciu o jej panenstvo a dievčatko odchádza žiť s fotografom v podaní Keitha Carradina, ktorý mal v tom čase 29 rokov. 

Táto herečka vyzerala ako
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

Ešte pred 15. narodeninami účinkovala Brooke v kontroverznej reklame na džínsy. Reklamný spot obsahoval poznámku vtedy neplnoletého dievčaťa: „Chcete vedieť, čo patrí medzi mňa a moje džínsy? Nič.” Keďže tým naznačovala, že pod nohavicami vlastne nič nemá, americké televízie reklamu stiahli z vysielania. 

V roku 1980 mnohých divákov šokoval film Modrá lagúna. Hlavní hrdinovia sa totiž premávali pred kamerami nahí alebo aspoň polonahí a išlo pritom iba o deti. Intímne partie boli síce kryté vlasmi či inými časťami tela a pri scénach s úplne odhalenými prsiami zaskakovala za brunetku dablérka – no fakt, že v čase nakrúcania mala Brooke len 14 rokov a pred štábom bola často úplne vyzlečená, vyvolával mnohé otázky. 

Táto herečka vyzerala ako
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Columbia Pictures)

Táto herečka vyzerala ako
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Columbia Pictures)

Počas štúdia na Princetone dokonca herečka napísala prácu Zasvätenie: Od nevinnosti ku skúsenostiam: Predpubertálna a pubertálna cesta vo filmoch Louisa Malleho Dievčatko a Lacombe Lucien. Verejne vtedy začala hovoriť o svojej sexualite a panenstve.  

Brooke bola veľmi obľúbenou detskou herečkou a získala mnoho cien. V kariére pokračovala aj neskôr a natočila množstvo filmov. V týchto dňoch si pripomenula aj kariéru modelky, keď pózovala v plavkách po boku plus-size krásky Ashley Graham. 

Brooke Shields
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Instagram)

V súkromí sa meno Brooke Shields spájalo s osobnosťami ako J. F. Kennedy ml., Michael Bolton, princ Albert II či Michael Jackson. Istý čas bola vydatá za tenistu Andrého Agassiho. V roku 2001 sa vydala za televízneho scenáristu Chrisa Henchyho. Majú spolu dve dcéry.

Táto herečka vyzerala ako
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Instagram BŠ)

Viac o téme: Brooke Shields
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu