Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Drsňák aj uplakaný hrdina: Pre toto ho ženy milujú!

Bruce Willis Zobraziť galériu (8)
Bruce Willis (Zdroj: 20th Century Fox Film Corporation)

LOS ANGELES - So svojimi kútmi vo vlasoch nebol Bruce Willis vôbec predurčený byť nejakým sexsymbolom. Časom sa však stal jedným z prvých holohlavých hercov, ktorých si ženy na celom svete zamilovali. A nebolo to iba pre jeho vzhľad...

Bruce Willis si za svoju dlhú hereckú kariéru zahral všeličo. Istý čas bol zaškatuľkovaný ako akčný hrdina, no účinkoval aj v komédiách a drámach, objavil sa aj v niekoľkých seriáloch.

Navždy ale zostane spätý so sériou Smrtonosná pasca, kde sa v podstate vyprofiloval na drsňáka, ktorý neustále trúsi ironické poznámky. Od iných kolegov z akčného žánru ho odlišuje akýsi nadhľad. Ako uvádza server csfd.cz, jeho akční hrdinovia nie sú len chladnokrvní zabijáci v mene dobrej veci, ale zároveň sympaťáci, ktorí každého podpichujú a vyznačujú sa úplne bežnými ľudskými vlastnosťami.

Drsňák aj uplakaný hrdina:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: 20th Century Fox)

V bezvýchodiskovej situácii sa Willis môže pokojne aj rozplakať, ako napríklad v spomínanej Smrtnosnej pasci. V scenári to vraj nemal, pochádzalo to z jeho hlavy. A práve tým si získal srdcia žien - humorom, typickým úškľabkom a ukázaním ľudskej stránky.  

V roku 1988 uzrela svetlo sveta prvá Smrtonosná pasca, o rok neskôr účinkoval v seriáli Mesačný svit. Úlohu dostal vďaka tomu, že sa nebál byť na kastingu drzý. A práve to tvorcovia potrebovali. V tom čase ešte pomerne neznámy herec pochopil, že jeho úlohou má byť s nadhľadom riešiť detektívne prípady a popritom vytáčať svoju nádhernú kolegyňu. 

A presne takto ženy Willisa vnímali - ako mierne drzého, ale pohodového chlapíka, ktorý je navyše veľmi vtipný. 

Drsňák aj uplakaný hrdina:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Jordan Strauss/Invision/AP)

Bruce Willis sa narodil 19. marca 1955 v Nemecku. Jeho mama bola Nemka, otec americký vojak anglického pôvodu. Bruce bol 13 rokov ženatý s kolegyňou Demi Moore, s ktorou má tri dcéry. S aktuálnou manželkou Emmou Hemming má ďalšie dve dcérky. 

Viac o téme: Bruce Willis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu