Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kráľ slovenských humoristov: Majster absurdných situácií

Milan Lasica Zobraziť galériu (5)
Milan Lasica (Zdroj: Štúdio L+S)

BRATISLAVA - Na Slovensku máme viacero humoristov a zabávačov, jeden z nich ale vyniká. Už desiatky rokov ľudí baví svojou vtipnosťou Milan Lasica (78), ktorý kedysi s Júliusom Satinským († 61) tvoril naozaj bezkonkurenčnú dvojicu. Banálne situácie zo života vedeli doviesť až do absurdnej pointy.

Milan Lasica zažil vo svojom živote pomerne traumatické situácie. Ako malého ho opustila mama a neskôr mu krátko po narodení zomrel brat, ktorého mal jeho otec s inou ženou. 

Napriek tomu sa jeho celoživotným zameraním stal humor. Azda z každej životnej situácie dokáže vyťažiť niečo vtipné. Dlhé roky Lasica fungoval v tandeme s Júliusom Satinským. Ich komika bola založená na rozoberaní banálnych vecí a udalostí, ktoré ale posúvali až k absurdnosti. Herec a humorista je známy svojím skeptickým postojom k slovenskej mentalite. 

Milan Lasica a Július
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Milan Lasica je aj výraznou osobnosťou relácie Sedem na obrazovkách televízie Joj. K rozoberanej téme často povie iba jedno slovo či vetu, jeho poznámky sú ale vždy dokonalou pointou a vyvolávajú salvy smiechu. 

Kráľ slovenských humoristov: Majster
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV JOJ)

Obľúbený humorista sa narodil 3. februára 1940 vo Zvolene. Na VŠMU v Bratislave vyštudoval dramaturgiu so zameraním na divadlá malých foriem. 

Milan Lasica je ženatý s bývalou herečkou a političkou Magdou Vášáryovou, s ktorou má dve dcéry - Hanu a Žofiu. 

Kráľ slovenských humoristov: Majster
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Viac o téme: Milan Lasica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu