Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalý ŠtB-ák financuje kampaň svojho syna Kusého, kandidáta na župana Bratislavy

Otec Rudolfa Kusého, kandidáta na župana BSK, sa nachádza na zoznamoch bývalých aktívnych agentov ŠtB. Financoval kampaň svojho syna. Zobraziť galériu (5)
Otec Rudolfa Kusého, kandidáta na župana BSK, sa nachádza na zoznamoch bývalých aktívnych agentov ŠtB. Financoval kampaň svojho syna. (Zdroj: ÚPN, SITA/Martin Medňanský)

BRATISLAVA - Vyzerá to tak, že ďalší z kandidátov na bratislavského župana stráca pevnú pôdu pod nohami. Rudolf Kusý počas debaty s ďalšími troma kandidátmi priznal, koľko zatiaľ stála jeho kampaň. Okrem iného počas verejnej debaty uviedol, že vo financovaní mu pomohla aj rodina a jeho otec Rudolf Kusý st., ktorý sa nachádza na zoznamoch bývalých agentov ŠtB.

Juraj Droba sa počas verejnej diskusie opýtal Rudolfa Kusého na transparentné financovanie volebnej kampane. Starosta Nového Mesta doteraz podľa oponentov minul na svoju kampaň minimálne 300-tisíc eur, kampaň pritom ešte zďaleka neskončila. Tú si Kusý platil z vlastných úspor, no pomáhala mu aj rodina. 

Otec Rudolfa Kusého, kandidáta
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ÚPN, SITA/Martin Medňanský)

Informácie sa objavili na blogu konzervatívneho Denníka Postoj, ktorý zverejnila jedna z účastníčok diskusie. To však nebolo všetko. Podľa jeho slov mu vo finacovaní kampane pomáhal aj jeho otec Rudolf Kusý starší, ktorý sa nachádza na zozname bývalých aktívnych agentov Štátnej bezpečnosti (ŠtB). Ústav pamäti národa má k dispozícii zoznam, na ktorom jasne vidno jeho meno.

Rudolf Kusý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: SITA/Martin Medňanský)

Okrem toho býva kadidát na bratislavského župana v služobnom byte svojho otca. Byt sa nachádza iba kúsok od bývalej centrály ŠtB, jedného z najhorších miest bývalého režimu. 

Bývalý ŠtB-ák financuje kampaň
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ÚPN)

Na svojej stránke informuje, že financovanie jeho kampane je transparentné. "Financovanie kampane bez politických strán či utajených sponzorov mám postavené na vlastných finančných prostriedkoch a na príspevkoch od rodiny, priateľov a podporovateľov."

Viac o téme: Bratislavský krajNové MestoŽupné voľbyRudolf Kusý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu