Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rastislav Trnka oznámil kandidatúru na post predsedu Košického samosprávneho kraja

Rastislav Trnka
Rastislav Trnka (Zdroj: TASR - František Iván)

KOŠICE – Poslanec zastupiteľstva KSK Rastislav Trnka dnes na tlačovej besede oznámil svoju kandidatúru na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK). Uviedol, že ho podporujú pravicoví politici, ale aj známe osobnosti. Kampaň povedie s tromi mottami - „je čas zastaviť smer, je čas zmeniť smer, je čas mať sa lepšie“.

„Rozhodol som sa s plnou vážnosťou a zodpovednosťou prijať neľahkú úlohu. Oznamujem, že sa budem uchádzať o dôveru voličov ako nezávislý kandidát na post predsedu KSK v jesenných voľbách do vyšších územných celkov," uviedol Trnka. Podporujú ho pravicové subjekty OĽaNO-NOVA, SaS, Šanca. Tieto subjekty dnes symbolicky spečatili svoju podporu podpisom koaličnej zmluvy. Podporuje ho aj Zsolt Simon. So stranami KDH a Sme rodina – Boris Kollár rokovania o podpore Trnku ešte prebiehajú. Doložil, že koaličná zmluva je otvorená a môžu sa k nej pripojiť ďalšie subjekty.

Ako dnes na tlačovej besede uviedli zástupcovia volebnej koalície, je čas na zmenu v Košickom kraji, ktorú reprezentuje Trnka. Vyjadrili presvedčenie, že ak bude vysoká voličská účasť, ich kandidát bude úspešný. „Je rok 2017 a ľudia si zaslúžia lepšie riešenia. Vždy som obhajoval verejný záujem a nebál som sa ísť proti prúdu. Mám jasnú víziu, odhodlanie, skúsenosti a skvelý tím ľudí vedľa seba,“ povedal Trnka. Tvrdí, že je čas robiť politiku lepšie, poctivejšie s reálnymi riešeniami, bez kradnutia a rodinkárstva.

Ako uviedol Trnka, Ladislav Lörinc povedie jeho volebnú kampaň, tím ďalej tvoria Jozef Ondáš – garant pre ekonomické otázky a zamestnanosť, Oto Žarnay bude viesť pracovnú skupinu pre školstvo. Vladimír Ledecký bude mať na starosti riešenie rómskej problematiky po vzore Spišského Hrhova, kde momentálne pôsobí ako starosta.

Antikorupčný program a projekt Transparentnej župy si Trnka zobral za svoj. „Sedem rokov v meste Košice a štvrtý rok na KSK upozorňujem na korupčné a netransparentné správanie. Jednoducho, moja predstava o transparentnom a efektívnom hospodárení s verejnými zdrojmi je diametrálne odlišná, našou víziou je slušnosť, transparentnosť, odbornosť,“ povedal Trnka.

Trnka dnes uviedol, že napriek tomu, že jednotlivé časti programu majú na starosti garanti, program chce kreovať predovšetkým spolu s ľuďmi v regiónoch. Neskôr ho celý predstaví verejnosti. Doložil, že v ňom bude zahrnutá aj infraštruktúra, najmä doprava, školstvo, ale aj ďalšie oblasti života, ktoré chce v kraji rozvíjať.

Ako uviedol Lörinc, financovanie kampane bude z viacerých zdrojov a bol zriadený transparentný bankový účet. Prostriedky naň budú plynúť od koaličných partnerov a iných subjektov, ale prispieť môžu aj občania. Na volebnú kampaň chce Trnka vynaložiť okolo 250 000 eur. Ťažiskom volebnej kampane budú stretnutia s voličmi v regióne, pričom Trnka chce pri osobných kontaktoch s ľuďmi diskutovať a navrhovať riešenia.

Viac o téme: Rastislav Trnka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu