Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Hviezdy plochej dráhy mieria do Žarnovice

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Mesiarik Martin)

Doslova fanúšikovský boom zažíva jediná plochá dráha na Slovensku v Žarnovici aj vďaka úspechom Martina Vaculíka. Vďaka tomu a taktiež snahe a organizátorským úspechom Speedway Clubu Žarnovica, Svetová motocyklová federácia pridelila do tohto malého mestečka na Pohroní opäť svetové podujatie. 25. mája sa tu zídu pretekári z 15 krajín, aby si zmerali sily a vybojovali postup do budúcoročného seriálu Speedway Grand Prix.

Martin Vaculík TOP motoristický športovec na Slovensku

Akokoľvek je história žarnovickej plochej dráhy od roku 1953 slávna, nikdy nemala vo svojom talóne takého pretekára a s takými úspechmi ako dosahuje v súčasnosti Martin Vaculík. Jeho výkony siahajúce do výšin plochodrážneho Olympu nemajú u nás obdobu. Jeho svetový bronz z minulého roku je najväčším úspechom slovenského motocyklového športu od roku 1993. Žarnovická plochá dráha spolu so svojou hviezdou prežíva roky hojnosti, nielen na počet a význam podujatí, ale aj záujem fanúšikov. Tribúny sa plnia a záujem rastie.

Hviezdy plochej dráhy mieria
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Mesiarik Martin)

Vstupenky na Predpredaj.sk.

Elita z troch Kontinentov

Kvalifikácia do Grand Prix - majstrovstvá sveta, je cesta ako sa dostať do finálovej série Speedway Grand Prix pre nasledujúci rok. Každoročne v nej štartujú pretekári aj zo seriálu SGP, ale aj tí, ktorí sa tam ešte len chcú dostať, či vrátiť. Každá krajina nasadzuje len tých najlepších. Do Žarnovice bolo nasadených až 15 federácií. V sobotu 25. mája úderom 14.00 hodiny, sa budú v dvadsiatich jazdách snažiť získať čo najviac bodov reprezentanti z Austrálie, USA, Veľkej Británie, Dánska, Švédska, Poľska, Lotyšska, Nemecka, Slovinska, Francúzska, Fínska, Ukrajiny, Rumunska, Českej republiky a Slovenska. Spomedzi šestnástich pretekárov iba štyria môžu ísť ďalej. Z doteraz poslaných prihlášok je jasné, že okrem domácej hviezdy Martina Vaculíka, diváci uvidia aj tretieho z uplynulej Grand Prix vo Warszawe Angličana Roberta Lamberta, tiež minuloročného účastníka SGP Dána Andersa Thomsena a Patryka Dudeka z Poľska, ktorý sa môže pýšiť titulom vicemajstra sveta, niekoľkonásobného majstra USA Luka Beckera, niekdajšieho účastníka SGP Švéda Olivera Berntzona, či osemnásobného majstra Českej republiky Václava Milíka. Prehovoriť do boja o postup môžu samozrejme aj ďalší. Očakáva sa ešte nasadenie Austrálie, ktorá disponuje mimoriadne kvalitnými pretekármi.

Vstupenky na Predpredaj.sk.

Hviezdy plochej dráhy mieria
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Mesiarik Martin)

Dôležité informácie

Na podujatie momentálne prebieha predpredaj vstupeniek cez Predpredaj.sk. Okrem toho budú samozrejme vstupenky k dispozícii aj v deň pretekov na štadióne. Pred najmladších fanúšikov pripravuje organizátor bezplatnú Detskú zónu - skákací hrad, maľovanie na tvár. Podujatie organizuje Speedway Club Žarnovica pod záštitou predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Ondreja Luntera, za pomoci Ministerstva cestovného ruchu a športu a hlavného sponzora firmy 3plogistics a ďalších partnerov.

Vstupenky na Predpredaj.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu