Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Výhodná ponuka, ktorá sa neodmieta! TAKTO ušetríte počas prázdnin poriadny balík peňazí

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: AMOBE)

Voľnočasové aktivity, ubytovanie či wellness môžete mať počas blížiacich sa dní voľna vďaka rekreačným poukazom podstatne lacnejšie.

Vieme si predstaviť, že rodinný rozpočet môže byť po sviatkoch „diétnejší“. Bola by však škoda nevyužiť viac, ako týždeň školského voľna na výlet s celou rodinou do niektorej z atraktívnych zimných destinácií na Slovensku.

Pravdepodobne posledná tohtoročná lyžovačka s komfortným ubytovaním v slovenskom hoteli, chate alebo penzióne vás vyjde vďaka tomuto atraktívnemu zamestnaneckému benefitu takmer o polovicu lacnejšie. Keď pôjdete ako rodina a spojíte rekreačné poukazy oboch rodičov, výsledná suma za pobyt vás milo prekvapí.

Výhodná ponuka, ktorá sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: AMOBE)

 Čo všetko vám umožní rekreačný poukaz?

Jarné prázdniny začínajú na strednom Slovensku už 17. 2., s rezerváciami pobytov preto radšej nečakajte pridlho. Vzhľadom na obľúbenosť týchto termínov sa voľné kapacity rýchlo míňajú a aj vďaka odmeňovaniu formou rekreačných poukazov si môže dovolenku na Slovensku vychutnať oveľa viac ľudí, než by tomu bolo bez nich. O ich obľúbenosti svedčí aj fakt, že až 90 % respondentov by privítalo, keby sa možnosti ich uplatnenia rozšírili. Už dnes zahŕňajú aj doplnkové služby ako wellness, možnosť zakúpenia si skipasov alebo lístkov na lanovku, ak tieto služby v rámci pobytových balíčkov ubytovacie zariadenie ponúka.

Mnohí rodičia využívajú aj možnosť uhradiť prostredníctvom rekreačných poukazov voľnočasové aktivity pre svoje deti. Z platnej legislatívy vyplýva, že ich využitie sa vzťahuje aj na organizované viacdenné aktivity počas školských prázdnin na území Slovenskej republiky pre dieťa zamestnanca ( Zákonník práce, § 152a ods. 4 písm. d) – v prípade jarných prázdnin môže ísť napríklad o školou organizovaný lyžiarsky výcvik.

Pozitívne skúsenosti s využívaním rekreačnými poukazmi majú aj poskytovatelia ubytovania na Slovensku: „Vo Vysokých Tatrách zaznamenávame každoročný nárast hostí, ktorí využívajú rekreačné poukazy – či už vo forme poukazu alebo vystavenia faktúry viazanej na poukaz. Odhadom je to až polovica dovolenkárov, ktorí sa celoročne ubytovávajú v našich zariadeniach,“ hovorí skúsený hotelier a obchodný riaditeľ siete ubytovacích zariadení APLEND, Matej Matejka.

Kto má nárok na rekreačný poukaz?

Na uplatnenie nároku na rekreačný poukaz stačí, že ste zamestnaní vo firme so 49 a viac zamestnancami po dobu dvoch rokov. Príspevok na rekreáciu vo forme rekreačného poukazu vo výške 275 € vám prináleží zo zákona a požiadať o neho môžete raz ročne u svojho zamestnávateľa. Pre mnohých zamestnávateľov patrí podpora kvalitného a dostupného oddychu zamestnancov medzi priority, preto poskytujú benefit vo forme rekreačného príspevku v plnej výške 500 €.

Výhodná ponuka, ktorá sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: AMOBE)

Nárok na rekreačný poukaz si môžu uplatniť aj rodičia na materskej alebo rodičovskej dovolenke, ak spĺňajú hore spomenuté podmienky. V rovnakom roku by ste ho mali aj vyčerpať, suma určená na rekreáciu je neprenosná.

Výhodou tohto zamestnaneckého benefitu je, že ho nemusíte vyčerpať naraz a v jednom ubytovacom zariadení. Matej Matejka hovorí, že hostia, ktorí celý rekreačný poukaz neminú na ubytovanie so stravou, siahajú po doplnkových službách, ktoré ponúka ubytovacie zariadenie, v ktorom si uplatnili poukaz. V zimnom období sú to najčastejšie už spomínané skipasy alebo obľúbené wellness.

Informácie o ďalších výhodách, ktoré môžete ako zamestnanec čerpať zo zákona nájdete na stránke www.amobe.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu