Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Nové RATTATA: Profesionálny meteorológ otvorene! Môžeme sa spoliehať na aplikácie o počasí?

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: RATTATA)

Igor Rattaj si do najnovšieho dielu svojho podcastu RATTATA pozval profesionálneho meteorológa Mira Žiaka. Ten prezradil, že predpoveď počasia je dnes dôležitejšie ako kedykoľvek predtým a na jej základe sa robia vážne obchody, ovplyvňuje dokonca aj ceny energií. Taktiež prezradil, či sa dá veriť aplikáciám o počasí.

Neboli to však jediné témy rozhovoru. Igor Rattaj s Mirom Žiakom tiež prebrali napríklad aj aktuálny trend riadiť sa v horách iba predpoveďami počasia podľa mobilných aplikácií. „Väčšinou mi ľudia volajú vtedy, keď má pršať a oni chcú ísť na túru a chcú, aby som im to odobril. Povedz nám, že to tak nie je, ako to vyzerá v tej aplikácii,“ približuje s úsmevom požiadavky Miro Žiak.

Jedným dychom taktiež doplnil: „Musím povedať, že sú aplikácie resp. modely, ktoré nezachytia všetko. Sú napríklad synoptické situácie, kedy sú dve vzduchové hmoty nad sebou a vtedy častokrát ukazujú nezmysly. Vtedy to meteorológ vie posúdiť a keď ukazuje aplikácia obláčiky a dážď, tak viem povedať - nespoliehaj sa na to, je veľmi málo pravdepodobné, že to tak bude.“  Zaujímavé rozprávanie o počasí, dôvere k aplikáciám o počasí, o Tatrách a ich ľadovcoch v najnovšom vydaní podcastu RATTATA.

Nové RATTATA: Profesionálny meteorológ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: RATTATA)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu