Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Paganini medzi popovými hviezdami: Zvodný David Garrett vystúpi v Slavkove u Brna

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: David Garret)

Husľový virtuóz nemusí byť nudný chlap v konzervatívnom obleku. Pohľadný, mladý muž, s očarujúcim úsmevom, zvodným pohľadom a dokonalým telom doslova zbúral hranice medzi Mozartom a Metallicou. Či už máte radi klasickú hudbu alebo nie, pri pohľade na tohto Nemca určite nič nestratíte. Umelecký zážitok neprináša len jeho hudba, ale aj on sám.

Talentovaný husľový virtuóz David Garrett dokáže zahrať 13 tónov za sekundu a popri tom stíha na pódiu predvádzať doslova divadelné scény. Z jeho sexi výrazov a zvodných blond vlasov padajú ženy do kolien. A my sa vôbec nečudujeme! Rocková duša ukrytá v anjelskom tele robí z Davida svetovú superstár.

Slávu, ale nezískal zo dňa na deň. David Garrett tvrdo pracoval, aby sa stal husľovým Olympom. Spolu s otcom denne pracoval a jeho detstvo bolo plné disciplíny. Narodil sa do rodiny nemeckého právnika a americkej primabaleríny. Už ako 4 ročný začal hrať na husliach. Svoju prvú veľkú cenu získal len o rok neskôr, a ako sedem ročný začal študovať na konzervatóriu. V desiatich rokoch bol David na pódiu s najväčšími medzinárodnými orchestrami. Neprehliadol ho ani vtedajší nemecký prezident, Richard von Weisäcker, ktorý jedenásťročnému Davidovi daroval jeho prvé husle značky Stradivari.

Paganini medzi popovými hviezdami:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: David Garret)

Svoj talent rozvíjal štúdiom v Londýn, aj v spolupráci s britskou huslistkou Idou Haendel. Prívlastok zázračného dieťaťa ho sprevádzal až do 20tích rokov, kedy sa rozhodol odísť študovať Juilliard School of Music do New Yourku a zanechal koncertovanie klasickej vážnej hudby. Život a štúdium v New Yourku neboli vôbec jednoduché. Zarábať si musel, ako vede, a tak ste mohli Davida vidieť ako pouličného hudobníka či modela. Práve New Your sa stal miestom, kde vznikol nový klasický žáner, crossover, v ktorom sa spája virtuózna husľová tvorba svetových virtuózov a súčasná populárna hudba. Neobyčajné spojenie zdanlivo nespojiteľnej hudobnej kombinácie urobilo z Garretta známejšieho ako kedykoľvek predtým.

David Garrett predpredaj sk pr (Zdroj: David Garrett)

O tom, že David dokáže zaujať niet žiadnych pochýb. V rokoch 2008 - 2010 bol dokonca držiteľom Guinnessovho rekordu, zapísaný ako najrýchlejší huslista sveta. Za 1 sekundu dokáže zahrať až 13 tónov. Talentovaný huslista neušiel ani pozornému oku režisérovi Bernardovi Rosemu, ktorý ho obsadil do autobiografického filmu “Paganini: The Devil´s Violinist”. Kto by mohol lepšie stvárniť legendárneho Niccòla Paganiniho ako David Garrett?

V roku 2011 vystúpil David pre kráľovskou rodinou na Royal Variety Performance. Ani tu nepoprel svoju originalitu a zahral cover verziu skladby “Smells Like Teen Spirit” od Nirvany.

Spôsob akým David hrá na husliach doslova vyráža dych. Jeho sklabdy získavajú úplne iné rozmery a poslucháčov si nenásilne podmania. Jedným z jeho najpopulárnejších hudobných projektov je “Rock symphonies”.

Paganini medzi popovými hviezdami:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: David Garret)

Po úspešnom turné “Alive - my Soundtrack” v roku 2022 otvára David Garrett novú kapitolu s príznačným názvom ICONIC. Album je inšpirovaný legendárnymi huslistami, ktorých diela Garretta nadchli už ako dieťa. Hudbu od Bacha, Schumanna, Dvořáka a mnohých ďalších spracoval David, spolu s orchestrom Francka van der Heijdena, pre husle, gitaru a orchester.

David Garrett bude po prvýkrát koncertovať za účasti gitary, basgitary a 21 členného orchestra.

Po celom svete obdivovaný a milovaný husľový mág, doteraz získal 25 zlatých a 17 platinových ocenení. Nový album ICONIC, ktorý vyšiel 4. novembra 2022 sa okamžite dostal na 4. miesto nemeckého albumu Pop-Charts, čo je na klasický album mimoriadny úspech. Jedna z najobľúbenejších skladieb, Danse Macabre, má na youtube.com viac ako 212tisíc vzhliadnutí. David Darrett vyráža na svetové turné s týmto albumom pod názvom ICONIC TOUR 2023. Určite si nenechajte ujsť koncert Davida Garretta, ktorý bude 11. augusta 2023 v záhradách Zámku Slavkov (Slavkov u Brna). O Davidovi je známe, že na svojich koncertoch vystupuje s mnohými ďalšími talentovanými hudobníkmi. K dokonalému umeleckému zážitku v Slavkove prispeje aj kapela Fragile

Vstupenky na koncert nezabudnuteľného Davida Garreta nájdete na Predpredaj.sk.

Zámok Slavkov
Zobraziť galériu (4)
Zámok Slavkov  (Zdroj: zamek-slavkov.cz)

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu