Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Festival Končiny láka na prírodu aj slovenskú hudbu

Hudobný festival KONČINY PR článok Zobraziť galériu (4)
Hudobný festival KONČINY (Zdroj: predpredaj.sk)

V malebnom prostredí Strážovských vrchov, v rázovitej horskej obci Mojtín pri Púchove sa začiatkom augusta bude konať hudobný festival KONČINY, ktorý ešte donedávna niesol názov VÚDSTOK. Festival charakteristický svojou uvoľnenou a pohodovou atmosférou opäť predstaví počas dvoch dní to najzaujímavejšie zo slovenskej alternatívnej hudobnej scény.

Aj keď KONČINY začínajú písať už štvrtý rok svojej histórie, na mape slovenských festivalov, by ste ho ešte donedávna hľadali márne. Donedávna niesol festival názov VÚDSTOK a vystriedal rôzne lokality. Z akcie oslavujúcej hudbu 60. rokov sa postupne stal multižánrový festival predstavujúci aktuálnu a kvalitnú slovenskú hudbu. Nový názov KONČINY odkazuje na cieľ organizátorov objavovať nové nepoznané slovenské hudobné končíny, ale i na lokalitu, kde sa podujatie koná - v srdci Strážovských vrchov, takmer na konci sveta.  

Hudobný festival KONČINY
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Spojenie prírodného prostredia, dobrej hudby, komornej a uvoľnenej atmosféry je aj dôvodom prečo sa návštevníci i kapely každý rok radi vracajú na festival. Na svoje si prídu milovníci viacerých žánrov od klasického rocku cez elektroniku až po folklór.

Tento rok 3.-4.8.2018 na Mojtíne neďaleko Púchova ukážu sľubované končiny novej slovenskej hudby známejšie mená ako MALALATA, WALTER SCHNITZELSSON či VRBOVSKÍ VÍŤAZI. Naopak vychádzajúce hudobné hviezdy budú zastúpené talentovanými kapelami ako TOLSTOYS, RAKOVICKY, SAYS či LUVVER.

Zaujímavým spestrením bude bláznivý blikajúco dychovkový koncert projektu BDHS. Domácu hudobnú scénu z Púchova zastúpi legendárny  FIKTÍVNY VENTIL či nová krv v podobe ANUNNAKI. Prvý rok privíta festival aj kapelu zo zahraničia a to srbských rockerov ZEMLJOTRES. Fanúšikov živelných akustických kapiel potešia španielsko-mexicky znejúci Guitarritos či temperamentní Džipsís & Gádžos. V kapele RapertoáR bude mať zastúpenie dokonca aj hip-hop a tvrdší post-rock zahrajú nádejní Our Stories.

A o tom, že sa jedná naozaj o multižánrový festival svedčí aj prítomnosť folklóru. Malebné lúky a háje Mojtína rozozvučia totiž typické pastierske trombity a ľudové piesne v podaní folklórnej skupiny JAVORNÍK. Programovú štruktúru dopĺňa indie rockový DREAMFIELD, punkrocková FRAKTÚRA, rocknrollová UZAVRETÁ SPOLOČNOSŤ  a multižánrový UNIVERSUM PROJECT spájajúci blues, rock, jazz či funky.

Okrem skvelých kapiel na návštevníkov čaká aj sprievodný program v útulnej festivalovej čajovni. Pripravené je ranné cvičenie jógy, prednášky z rôznych oblastí od zdravého behania cez cestovanie až po ochranu prírody. Návštevníci búdu mať možnosť vidieť množstvo krátkometrážnych filmov či napríklad aj fascinujúci film Nesmrteľný les. Tak isto nebude chýbať pozorovanie hviezd, art-zóna či detský kútik. Z jedál si na svoje prídu mäsožravci aj vegetariáni.

Hudobný festival KONČINY
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Viac info na oficiálnej stránke. Fotky z minulého roka si môžete pozrieť tu.

Lístky môžete zakúpiť prostredníctvom portálu . alebo v sieti .

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu