Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Master Cup 77 Flair: Svet barových žonglérov

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: GAS)

Ako to už každoročne býva zvykom Goral Vodka Master usporiadala aj tento rok, v rámci gastronomického veľtrhu Danubius Gastro 2018, úspešnú barmanskú súťaž Master Cup 77, v ktorej sa najskôr mladé barmanské talenty z celého Slovenska predstavili v juniorskej kategórii „Junior – Modern Mixology“, avšak pozornosť divákov pútala najmä kategória „Flair“, ktorá priniesla obecenstvu úžasné barmanské divadlo.

Štýl je v tejto kategórii veľmi dôležitý, nejde len o vyhadzovanie fliaš, či šejkra. Ide hlavne o to zaujať porotu a divákov svojimi koordinovanými pohybmi, nacvičenými trikmi a v neposlednom rade koktailom, ktorý poteší aj chuťové poháriky.

Master Cup 77 Flair:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: GAS)

Dôkazom toho, že sa kategória „Flair“ teší veľkej obľube je aj fakt, že sa súťaže zúčastnilo 17 súťažiacich z celého sveta. Finalisti z Poľska, Českej republiky, Slovenska, Rumunska, Bulharska, Chorvátska a Peru mali počas 6-minútoveho predstavenia za úlohu namiešať dva druhy koktailov.

Master Cup 77 Flair:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: GAS)

Prvým v poradí bol koktail „Seabreeze“ známy hlavne z obdobia americkej prohibície, ktorý podľa pravidiel Master Cup 77 obsahoval Goral Vodku Master v kombinácii s brusnicovým a grepovým džúsom. Druhou skúškou barmanských schopností súťažiacich bolo vytvorenie vlastného koktailu, ktorý by vyzdvihol jemnú a nadčasovú chuť Goral Vodky Master.

Master Cup 77 Flair:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: GAS)

Ani v tomto prípade barmani nesklamali. Bolo vidieť, že si na tvorbe koktailov dali naozaj záležať a aj tak skúsení porotcovia akými boli Adam Szabo (Slovensko), Gergely Erős (Maďarsko) a dáma svetového „flairu“ Naty Peralta (Argentína) mali neľahkú úlohu vybrať víťaza.

Master Cup 77 Flair:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: GAS)

Počas finále si súťažiaci mohli zvoliť jeden z dvoch „flair“ štýlov, a to buď štýl „exhibition flair“, čo v preklade do praxe znamená vyhadzovanie s fľašou naplnenou s minimálnym obsahom tekutiny alebo štýl „working flair“, vyhadzovanie s fľašou naplnenou do jednej tretiny. Len pre zaujímavosť niekoľko faktov zo sveta barového „flair“. Pri štýle „exhibition flair“ môže barman využívať rôzne rotácie, otočky a prehadzovanie fliaš, šejkrov a barmanských pomôcok. Pri štýle „working flair” sú to skôr ťahavejšie pohyby bez rotácie.  

Master Cup 77 Flair:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: GAS)

Na stupne víťazov Master Cup 77 Flair sa v Bratislavskej Inchebe postavili Kacper Smarz z Poľska, ktorý zaujal nie len svojou precízne nacvičenou choreografiou ale aj skvelou chuťou víťazného koktailu. Na druhom mieste skončil sympatický Alex Ardeleanu z Rumunska a trojicu víťazov doplnil Lukáš Jílek z Českej republiky.  

 - reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu