Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Najkrajšie sviatky roka sú tu: Päť tipov ako zabaviť dieťa počas Vianoc

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

BRATISLAVA - Nedočkavosť v očiach a radosť na tvári. Vianoce sú nepochybne sviatkom detí. Kúzlo "nositeľa darčekov" pozná z detstva každý. Odhalenie, že darčeky pod stromček dávajú rodičia, je trpkým prebudením pre každé dieťa. Prinášame tipy ako ich na Štedrý deň zabaviť, aby ste im aj tento rok pripravili čarovné Vianoce.

Ak ste si všetku kreativitu vyčerpali pri nákupoch vianočných darčekov a už vám nezostala energia na vymýšľanie programu pre deti počas Štedrého dňa, máme pre vás niekoľko tipov. Možno vám pomôžu posunúť odhalenie veľkého tajomstva o rok neskôr a vy opäť môžete s pokojným svedomím povedať, že darčeky predsa nosí Ježiško.

1. Vypekajte, vyvárajte – Čaro Vianoc spočíva aj v tom, že každý priloží ruku k dielu. Prečo by mali byť výnimkou deti? Tie menšie sa dokonca s radosťou zapoja do prípravy štedrovečerných pochutín. Zdobenie koláčikov a vaľkanie cesta sú veci, ktoré s podporou rodičov zvládne každé dieťa. Kým oni budú pripravovať makovú štrúdľu, vy im môžete tajne prepašovať darčeky pod stromček.

Najkrajšie sviatky roka sú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Thinkstock)

2. Vyrábajte vianočné ozdoby – Deti milujú pocit dôležitosti. Potešte ich pohľadom na stromček vyšperkovaný ozdobami, ktoré vlastnoručne vyrobili. Inšpirujte sa internetom či magazínmi, v ktorých nájdete motívy od výmyslu sveta. Zužitkujte nepotrebné látky, sušené ovocie a zabite dve muchy jednou ranou.

3. Stromček zamestná aj najmenších – Éra sklenených vianočných ozdôb je preč a vy nemusíte mať obavy, že by nešikovné detské ručičky porobili neporiadok, nebodaj by sa poranili. Dovoľte deťom zdobiť stromček. Sami to dôverne poznáte - jedna salónka na stromček, druhá do bruška. Urobte zo zdobenia stromčeka rodinný program, určite sa z neho stane každoročná tradícia. Kým váš partner zdobí s deťmi stromček, vy sa zahrajte na škriatka a zabaľte na poslednú chvíľu objavené darčeky.


Prečítajte si aj:

Veľký prieskum medzi Slovákmi: Najhoršie rany osudu, ktoré vám dokázali zničiť Vianoce


4. Rozprávok nikdy nie je dosť – Pamätáte si na Štedrý deň, keď ste boli dieťa? Dokázali ste hodiny presedieť pred televízorom a hltať jednu rozprávku za druhou. Sú veci, ktoré sa nikdy nezmenia. Obľúbenou detskou stanicou je dnes nepochybne Minimax. Aj tento rok má v ponuke množstvo rozprávok, ktorými môžete vyplniť chvíle napätia počas Štedrého dňa a nielen vtedy. Stanica si pre svojich malých priaznivcov pripravila sériu vianočných rozprávok, ktoré bude premietať počas celého decembra. Ak neviete, čo s vašimi ratolesťami, posaďte ich pred televízor, nech si na Štedrý deň vychutnajú Život a dobrodružstvo Santa Clausa, Barbie a kúzelné Vianoce či Veselé opičie Vianoce.

Najkrajšie sviatky roka sú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Thinkstock)

5. Miesto sánkovačky prechádzka – Pomaly sa už zabúda na to, aké sú skutočné biele Vianoce. Čas do Štedrého večera sme si ako deti krátili sánkovačkou a guľovačkou s priateľmi. Dnešné deti to nepoznajú, ale čo tak zobrať ich na dlhú prechádzku zamrznutým lesom, kde sa unavia a užijú si čerstvý vzduch?

Viac o téme: DetiZábavaVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu