Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Teroristi, ktorí pripravovali megaútok: Prekvapivé zistenie, s útočníkmi z Bruselu sú rodina!

Samovražedný útok 22. marca v Bruseli
Samovražedný útok 22. marca v Bruseli (Zdroj: SITA/AP)

BRUSEL - Dvaja z podozrivých, ktorých zadržali pri rozsiahlych protiteroristických raziách v Belgicku, sú príbuznými páchateľov marcových samovražedných útokov z Bruselu. S odvolaním sa na justičné zdroje o tom dnes informovali belgické médiá.

Jeden z podozrivých je priamym bratrancom Ibrahima a Khalida El Bakraouiovcov, vyplýva z informácií verejnoprávnej stanice VRT a tlačovej agentúry Belga. Oficiálne miesta zatiaľ tieto správy nepotvrdili, píše agentúra DPA.

Ibrahim El Bakraoui bol 22. marca jedným zo samovražedných atentátnikov na bruselskom letisku, jeho brat Khalid sa vyhodil do vzduchu na stanici metra Maelbeek. Útoky v belgickej metropole si vyžiadali celkovo 32 obetí na životoch. Ich teraz zadržaný bratranec sa podľa správy VRT pred šiestimi rokmi zaplietol spolu s Ibrahimom El Bakraouim do pokusu o lúpež v Bruseli. Riadil únikové vozidlo a dostal šesťročný trest.

Belgické orgány pri rozsiahlej protiteroristickej operácii v noci na sobotu zatkli celkovo 12 podozrivých, z ktorých troch ponechali vo väzbe a obvinili ich z pokusu o vraždu motivovanú terorizmom a účasť na aktivitách teroristickej skupiny. Zvyšných deviatich po vypočutí prepustili, ako uviedla federálna prokuratúra v sobotu večer.

Viac o téme: TerorizmusBruselBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu