Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Súdne vypočúvanie Salaha Abdeslama preložili na štvrtok: Môže za to situácia v Bruseli

Salah Abdeslam
Salah Abdeslam (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Na dnes naplánované súdne vypočúvanie Salaha Abdeslama, zadržaného pre podozrenie z účasti na vlaňajších útokoch v Paríži, preložili na štvrtok. Odklad zrejme súvisí s bezpečnostnou situáciou v Bruseli po utorkových teroristických útokoch, ktoré si vyžiadali najmenej 31 obetí a vyše 260 zranených.

O odklade vypočúvania informovala agentúra AP s odvolaním sa na asistentku Abdeslamovho advokáta Svena Maryho, ktorého o tom upovedomil súd. 

Súdny tribunál mal dnes rozhodnúť o predĺžení Abdeslamovej väzby o ďalší mesiac. Počas tohto obdobia by sa malo rozhodnúť o jeho vydaní do Francúzska, ktoré však Abdeslam odmieta. 

Francúzskeho občana Salaha Abdeslama zadržali 18. marca popoludní pri rozsiahlej protiteroristickej razii v bruselskej štvrti Molenbeek. Pri výsluchu povedal, že sa vlani 13. novembra plánoval stať jedným zo samovražedných útočníkov, ktorí sa odpálili v blízkosti národného štadióna Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis, svoje rozhodnutie však na poslednú chvíľu zmenil. 
K zodpovednosti za utorkové útoky v Bruseli sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát. Zodpovednosť za parížske útoky jej pripísalo aj Francúzsko.

Viac o téme: BelgickoSalah Abdeslam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu