Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrozivé SVEDECTVO Češky z Bruselu: Dobehol za mnou kolega a bol bledý ako stena!

Bruselské letisko Zaventem Zobraziť galériu (3)
Bruselské letisko Zaventem (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Dvojnásobný šok zažili dnes ráno pracovníci Európskej komisie po tom, čo teroristi zaútočili na bruselskom letisku Zaventem a následne v metre. Sotva sa začali strachovať o kolegov, ktorí sa mohli vyskytovať počas výbuchov v odbavovacej letiskovej hale, explodovala nálož na stanici metra Maalbeek, nachádzajúca sa priamo v štvrti európskych inštitúcií. Niektorí dorazili do práce v šoku po tom, čo ich z metra evakuovali, opísala jedna z Češiek pracujúcich v Európskej komisii.

"Krátko po deviatej prišiel kolega, prišiel autom a bol bledý ako stena. Povedal nám, že sa niečo stalo na Maalbeeku, čo je stanica metra asi sto metrov od našej kancelárie. Tak sme začali obvolávať kolegov, či sú v poriadku. Posledné dievča, ktoré prišlo, plakalo. Evakuovali ju z metra na stanici Schuman, o stanicu skôr, a keď išla pešo do práce, tak musela prejsť okolo Maalbeeku a videla veľa zranených a zakrvavených ľudí," uviedla.

Hrozivé SVEDECTVO Češky z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Dopoludnia podľa nej zamestnanci Európskej komisie boli ťažko schopní pracovať. Mali zakázané vychádzať z budov, bol vyhlásený najvyšší stupeň bezpečnostných opatrení. "Je to problém pre kolegov, čo majú deti v škôlkach a školách, pretože niektoré chcú zavrieť," spresnila.

Informácie o aktuálnom dianí čerpajú z belgických médií, priebežne ich tiež informujú ich nadriadení. Keď bude povolené vychádzanie, dostane sa vraj domov pešo, pretože býva neďaleko. "Metro je kompletne zatvorené," pripomenula.

Hrozivé SVEDECTVO Češky z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Pozastavila sa nad tým, že belgická polícia v minulých dňoch verejnosť uisťovala, že je pripravená na prípadnú odvetu islamistov po tom, čo bol v piatok v Bruseli zadržaný jediný preživší strojca parížskych atentátov Salah Abdeslam. "Vraj sa na to pripravovali. Momentálne je ale všade totálny chaos, vypadáva mobilná sieť, pretože všetci telefonujú alebo visia na internete," uviedla česká zamestnankyňa Európskej komisie.

Viac o téme: BruselZaventemMaalbeek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu