Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Beblavý a spol. odišli, no aj tak za nich rozhoduje Sieť: Ako za Mečiara, tvrdí Matovič

Odídenci zo Siete
Odídenci zo Siete (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - O zaradení poslancov Miroslava Beblavého, Kataríny Macháčkovej a Simony Petrík do parlamentných výborov rozhodne strana #Sieť. A to napriek tomu, že trojica žiadala, aby o ich zaradení rokovalo hnutie OĽaNO-NOVA.

Budúca koalícia Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť to však podľa Igora Matoviča zavrhla. "Miro Beblavý, Katarína Macháčková aj Simona Petrík poprosili náš klub, aby sme si ich zobrali trochu pod patronát a vyrokovali im miesta, kde budú zaradení v ktorých výboroch. Nová koalícia nás poslala do kelu s tým, že o tom bude rozhodovať predseda strany #Sieť, za ktorú kandidovali," opísal líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič.

Pre poslancov je podľa neho dôležité, v ktorom výbore pracujú. Nazdáva sa, že poslanec by mal patriť do výboru, ktorý rieši oblasti jemu blízke. Matovič považuje fakt, že o trojici poslancov bude rozhodovať #Sieť, z ktorej odišli, lebo nesúhlasia s jej vstupom do vlády so Smerom-SD, za zlomyseľnosť.

"A zrejme to isté urobia voči Zsoltovi Simonovi. Pripadá mi to zlomyseľné, aby o nich rozhodovali ľudia, od ktorých odišli, lebo sa s ich zradou nevedeli stotožniť. Nechali rozhodovať Bugára a Procházku o osude tých statočných ľudí, ktorí sa postavili proti ich volebnému podvodu. Je to taká mečiarovská praktika," doplnil Matovič.

Viac o téme: Igor MatovičMiroslav Beblavý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu