Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Humanitárne organizácie mali pri pobreží Líbye plné ruky práce: Zachránili 176 migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: twitter.com/NewsFront in English)

RÍM - Humanitárne organizácie v nedeľu oznámili, že zachránili 176 migrantov z dvoch gumových plavidiel v oblasti Stredozemného mora pri pobreží Líbye, informovala agentúra AP. Tuniské úrady uviedli, že zastavili pašerácku loď so 110 migrantmi smerujúcu do Talianska.

Organizácie Lekári bez hraníc (MSF) a SOS Mediterranee tvrdia, že ich loď Ocean Viking v nedeľu ráno zachránila 74 migrantov vo vzdialenosti približne 80 kilometrov od pobrežia Líbye. Medzi zachránenými je šesť detí.

Organizácie podľa svojich vyjadrení popoludní zachránili ďalších 102 ľudí z paluby ďalšieho gumového plavidla vo vzdialenosti približne 64 kilometrov od pobrežia. Medzi zachránenými bolo 12 žien - z toho štyri tehotné - a deväť detí.

Tuniské ministerstvo vnútra oznámilo, že tri lode pobrežnej stráže prenasledovali pašerácku loď po tom, ako v piatok v noci opustila tuniské pobrežné mesto Sfax. Pobrežnej stráži sa loď podarilo prinútiť k návratu k tuniskému pobrežiu a zachránili 25 migrantov. Tri malé plavidlá s migrantmi doplávali v nedeľu k brehom Talianska. Tlačová agentúra ANSA podľa AP spresnila, že dve lode pristáli na ostrove Lampedusa a tretia v južnej časti Sicílie.

Viac o téme: ZáchranaMigrantiLíbyaStredozemné moreHumanitárne organizácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu