Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Paríži zlikvidovali ďalšie táborisko migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ – Francúzska polícia vysťahovala dnes migrantov, ktorí si bez povolenia postavili stanový tábor na hranici 18. a 19. obvodu v Paríži. Informoval o tom dnes na svojej webovej stránke denník Le Parisien.

Vysťahovanie približne 1200 migrantov a likvidácia ich tábora v parku Jardin d'Éole mali pokojný priebeh. Migrantov autobusmi previezli do migračných centier v oblasti Ile-de-France, kde zostanú, kým francúzske úrady preskúmajú ich situáciu. Väčšina migrantov sú muži z Eritrey, Afganistanu, Sudánu a Somálska. 

Zasahujúci policajti mali počas akcie na ústach rúška, keďže u šiestich z migrantov sa prejavila tuberkulóza. Práve táto nákazlivá choroba, ako aj zlé hygienické podmienky boli príčinami urýchlenia likvidácie stanového tábora.

Le Parisien pripomenul, že dnešná akcia je už 23. podobnou operáciou uskutočnenou v Paríži od júna 2015. V snahe riešiť situáciu, keď v Paríži vznikajú ilegálne táboriská migrantov, primátorka mesta Anne Hidalgová minulý utorok oznámila zámer vybudovať v Paríži tábor pre utečencov. Mal by byť otvorený koncom leta tohto roku. 

Viac o téme: TáboriskoLikvidáciaParížMigračná kríza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu