Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Merkelová rozplakala malú utečenkyňu: Takto jej slovne "naložila" pred celým národom!

Dievča sa pred Merkelovou rozplakalo.
Dievča sa pred Merkelovou rozplakalo. (Zdroj: YouTube)

BERLÍN - Vlnu rozčúlených reakcií, ale aj pochvalné slová vyvolalo v Nemecku stretnutie kancelárky Angely Merkelovej s občanmi. Asi desaťročné dievča, ktoré so svojou rodinou do Nemecka utieklo z Palestíny, totiž najmocnejšia žena planéty dohnala k slzám. A jej reakcia na detský plač bola podľa mnohých príliš tvrdá, informovala agentúra DPA.

REPORTÁŽ Môj zážitok s utečencami vo vlaku zo Srbska do Maďarska

Kancelárka Merkelová sa s občanmi v severonemeckom prístavnom meste Rostocku stretla na akcii v rámci kampane s názvom "Dobrý život v Nemecku". Mladá Palestínčanka jej rozprávala o strastiach nemeckého azylového konania aj o živote v strachu z vyhostenia, ktoré jej rodine určitú dobu hrozilo.

Merkelová dievčaťu síce vyjadrila sústrasť, upozornila ju ale na nemecké zákony, ktoré vraj platia rovnako pre všetkých utečencov. Hovorila pritom aj o "tvrdej politike". Zdôraznila tiež, že Nemecko nemôže prijať všetkých ľudí, ktorí by si priali lepší život, a niektorí sa preto budú musieť vrátiť domov. Dievča následne prepuklo v plač.

Neobratná komunikácia kancelárky s mladou utečenkyňou vyvolala množstvo kritických reakcií v nemeckých médiách i na sociálnych sieťach. Kancelárku obviňovali predovšetkým z nedostatku empatie.

Na twitteri sa dokonca objavil hashtag #merkelstreichelt (Merkelová hladí) v reakcii na údajne necitlivé a odťažité upokojivé pohladenie po chrbte, ktorého sa dievčaťu zo strany kancelárky dostalo. Predsedníčka frakcie Zelených v nemeckom Spolkovom sneme Katrin Göringová-Eckardtová napríklad uviedla, že "chyby vlády v azylovej politike nemožno len tak vyriešiť hladením". Objavili sa však aj hlasy, ktoré Merkelovej reakciu označili za profesionálnu a ocenili, že sa nesnažila citlivej téme vyhnúť.

Viac o téme: PlačUtečenciAngela Merkelová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu