Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Islamský štát sa opäť vyhráža: Podrežte každého neveriaceho, Merkelová je ču**a!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Radikálne hnutie Islamský štát (IS) zverejnilo videonahrávku, na ktorej sa vyhráža nemeckej kancelárke Angele Merkelovej. Ako upozorňujú nemecké médiá, ide o prvé propagandistické video radikálnych islamistov, ktoré je výhradne v nemčine.

VIDEO Merkelová rozplakala malú utečenkyňu: Takto jej slovne "naložila" pred celým národom!

V zhruba päť a pol minúty trvajúcom zázname nabáda z Viedne pochádzajúci extrémista Mohamed Mahmoud moslimov v Nemecku a Rakúsku, aby sa buď pridali k bojovníkom IS priamo na Blízkom východe, alebo útočili vo svojich domovských krajinách.

"Nepotrebuješ k tomu veľa. Vezmi si veľký nôž a podrež každého neveriaceho," vyzýva Mahmoud. O nemeckej kancelárke Merkelovej hovorí ako o "špinavej ču**e" a odkazuje jej, že sa IS "pomstí za krv, ktorú kvôli Nemcom preliali moslimovia v Afganistane" alebo za to, že Nemecko dodáva zbrane kurdským bojovníkom bojujúcim s Islamským štátom.

Internetový portál denníka Die Welt na svojich internetových stránkach píše, že 30-ročný Mohamed Mahmoud v minulosti strávil štyri roky vo väzení v Rakúsku kvôli podpore teroristickej organizácie al-Kájda. Predvlani bol zatknutý v Turecku počas cesty do Sýrie, dostal sa však znovu na slobodu.

Na novej videonahrávke, ktorú nemecké médiá nezverejnili, je tiež vidieť, ako z niekoľkometrovej vzdialenosti zastrelí muža s rukami spútanými za chrbtom. Vo videu sa k slovu dostáva aj Nemec, ktorý tiež zabije bezbranného zajatca a ktorý tvrdí, že "džihád (svätá vojna) je pre nás ako dovolenka. Sme na jednom z najkrajších miest v Sýrii," hovorí a za ním je vidieť staroveké mesto Palmýra, ktoré pred začiatkom súčasnej vojny v Sýrii patrilo k najobľúbenejším cieľom milovníkov architektonických pamiatok.

Viac o téme: Angela MerkelováIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu