Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Krajine bojujúcej s ebolou dorazili potraviny pre 265 tisíc ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

FREETOWN - Svetový program výžiny (WFP) OSN dnes dopravil do západoafrickej Sierry Leone, bojujúcej s epidémiou eboly, súrne potrebnú potravinovú pomoc pre 265.000 ľudí a začal ju rozdávať vo Waterloo na predmestí hlavného mesta Freetownu. Informovala o tom tlačová agentúra AP s tým, že Waterloo patrí k oblastiam s najvyšším počtom infikovaných a prídely potravín majú pomôcť rodinám v karanténe, aby nemuseli hľadať jedlo a vychádzať zo svojich domovov. Potraviny začali rozdávať v piatok a dnes v ich distribúcii pokračovali.

V Sierre Leone zmobilizovala WFP 700 humanitárnych pracovníkov, ktorí musia rozdať vyše 800 metrických ton potravín - ryže a obilnín, čo by malo rodinám postačovať na 30 dní. Na distribúcii sa podieľajú aj charitatívne organizácie ako je Caritas a dobrovoľníci.

K zákazu vstupu pre cestujúcich zo Sierry Leone, Guiney a Libérie, kde si ebola vyžiadala už vyše 4500 obetí na životoch, sa pridali ďalšie krajiny- Cestujúcich z uvedených krajín nevpustia na Kapverdy. Seychely zákaz rozšírili aj na Nigériu a Kongo a vzťahuje sa na 28 dní pred ich terajšou cestou.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu