Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Turecké špeciálne komando uskutočnillo prvú pozemnú operáciu proti Daeš v Sýrii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ANKARA – Skupina 15-20 príslušníkov tureckých síl osobitého určenia realizovala dnes v skorých ranných hodinách prvú pozemnú akciu na území kontrolovanom džihádistami z Daeš v severnej Sýrii.

Následne turecké vzdušné sily pokračovali v úderoch na postavenia Daeš, pričom zlikvidovali viac ako 50 teroristov, ale aj ich viacero ubytovní a muničných skladov. Cieľom štvorhodinovej operácie bola neutralizácia odpaľovacích zariadení pre rakety.

Informácie priniesol v internetovom vydaní turecký vládny denník Yeni Safak. Podľa armádnych zdrojov akcia prinútila džihádistov na ústup z oblasti. Turecká strana informovala o operácii aj USA a Ruskú federáciu.

Už v sobotu prišli z krajiny polmesiaca informácie o náletoch medzinárodnej koalície na severe Sýrie na tamojšie postavenia Daeš. K ním prišlo iba niekoľko dní po tom, čo turecké delostrelectvo ostreľovalo ciele v Sýrii v odvete za cezhraničné raketové útoky IS na turecké mesto Kilis, v ktorom od 18. januára prišlo v dôsledku nich o život 21 ľudí.

Viac o téme: TureckoSýriaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu