Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ďalší útok sympatizanta Daeš v Paríži: Toto je varovanie, kričal a bodal na základnej škole!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

PARÍŽ - Neznámy muž dnes dobodal učiteľa v škole v Aubervilliers na severovýchodnom predmestí Paríža. Maskovaný útočník, po ktorom teraz pátra polícia, sa podľa očitého svedka hlásil k teroristickej organizácii Daeš.

Útočník prišiel krátko po siedmej hodine ráno do triedy, kde sa učiteľ pripravoval na výučbu. Bol v pracovnom odeve, mal rukavice, kuklu na hlave a vojenské topánky. Pedagóga napadol nožom a nožnicami, ktoré našiel v triede, a bodol ho viackrát do krku. Jeho zdravotný stav nie je známy, podľa policajných zdrojov nie je však v ohrození života. Pri útoku páchateľ zakričal: "To je Islamský štát, to je varovanie".

Daeš zverejnil mrazivé VIDEO osudného dňa: Západ dobytý, koloseum v ruinách

Muž po útoku utiekol. Prípadom sa zaoberá protiteroristická brigáda kriminálnej polície. Hľadaný útočník je podozrivý z pokusu o vraždu v súvislosti s teroristickou organizáciou.

Incident sa udial mesiac po atentátoch, ktoré si 13. novembra v Paríži vyžiadali130 mŕtvych a ku ktorým sa prihlásil Daeš. Od tej doby sú v krajine posilnené bezpečnostné opatrenia, najmä na školách. Daeš vo svojej novembrovej propagande zameranej na Francúzsko ostro odsudzoval zamestnancov štátneho školstva, ktoré označil za "nepriateľov Alaha". Učitelia výučbou laickosti podľa Daeš "otvorene bojujú proti moslimskej rodine".

Viac o téme: Parížútok Daeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu