Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Let z Paríža ohrozený, zasahovala polícia: Hraničné kontroly sa predlžujú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MIAMI/PARÍŽ – Dopravné lietadlo spoločnosti American Airlines musela prehľadať v americkom Miami polícia po tom, čo počas letu z Paríža na jeho palube našli podozrivý predmet. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu miamského letiska.

Lietadlo typu Boeing 777 pristálo na letisku Miami International Airport v utorok o 15.35 miestneho času (21.35 SEČ). Následne z neho evakuovali všetkých 217 cestujúcich a 14 členov posádky a umiestnili ich do autobusov.

Lietadlo pred prehliadkou odtiahli do odľahlej časti letiska. Polícia však vyhodnotila, že podozrivý predmet nepredstavoval žiadnu hrozbu, a tak posádku i cestujúcich vpustili späť do lietadla, aby prešli normálnym procedúrami po pristátí. Hovorca Greg Chin neuviedol, o aký predmet išlo. Policajní psovodi počas nastupovania cestujúcich ešte raz prehľadali lietadlo, ale podľa hovorcu už nič podozrivé nenašli.

Francúzsko zrejme predĺžilo dočasne obnovené hraničné kontroly

Francúzsko zrejme predĺžilo dočasne obnovené kontroly na štátnych hraniciach až do 26. februára 2016, teda do dátumu, do ktorého bol predĺžený aj výnimočný stav vyhlásený v súvislosti s teroristickými útokmi vo viacerých parížskych lokalitách z 13. novembra.

Informáciu, ktorú priniesla dnes komunikačná služba Celoštátneho veliteľstva (maďarskej) polície (ORFK) a ktorú naznačili aj radnice viacerých nemeckých prihraničných miest, zatiaľ žiadne oficiálne francúzske zdroje nepotvrdili.

Kontroly na francúzskych štátnych hraniciach dočasne obnovili 13. novembra ráno, a to na obdobie jedného mesiaca v súvislosti s klimatickou konferenciou Organizácie Spojených národov v Paríži, na ktorej sa zúčastnilo mnoho významných hostí z väčšiny krajín planéty.

Keď v ten istý deň večer došlo vo francúzskej metropole k teroristickým útokom, ktoré si vyžiadali 130 obetí a ďalšie viac ako tri stovky zranených, francúzsky prezident Francois Hollande vyhlásil v krajine výnimočný stav a súčasne ohlásil okamžité posilnenie hraničných kontrol.

Francúzsky parlament rozhodol už 19. novembra o predĺžení výnimočného stavu v krajine, vyhláseného pôvodne na 12 dní, o ďalšie tri mesiace. Dočasne obnovené hraničné kontroly by mali zostať zachované do ukončenia výnimočného stavu, teda do 26. februára 2016.

Viac o téme: BoeingParížMiami
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu