Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrozné správy z Islamského štátu: Jordánske nálety zabili mladú rukojemníčku!

Kayla Mueller
Kayla Mueller (Zdroj: SITA)

BEJRÚT – Extrémistická skupina Islamský štát (IŠ) oznámila, že piatkové nálety jordánskeho letectva v Sýrii zabili americkú rukojemníčku. Identifikovali ju ako 26-ročnú Kaylu Muellerovú, ktorú uniesli už pred niekoľkými mesiacmi.

Úrady v Spojených štátoch túto informáciu nepotvrdili, správy nemá ani rodina rukojemníčky. IŠ na internete zverejnil aj fotografie zničenej budovy, v ktorej žena údajne zahynula. USA zatiaľ o únose humanitárnej pracovníčky Muellerovej neinformovali, údajne pre obavy o jej bezpečnosť.

Jordánske vzdušné sily vo štvrtok a v piatok útočili proti IŠ v Sýrii, pričom sa zamerali na muničné sklady a výcvikové tábory extrémistov na východe krajiny. Jordánsko takto reaguje na popravu zadržiavaného Jordánca. Videozábery upálenia vojenského pilota Muáda al-Kasásbu v utorok šokovali obyvateľov Jordánska. IŠ za posledné mesiace popravila aj piatich Američanov a Britov.

Rodičia Američanky zajatej Islamským štátom vyjadrili nádej, že ich dcéra žije

Rodičia americkej humanitárnej pracovníčky Kayly Jean Muellerovej, ktorá v auguste 2013 padla ako rukojemníčka do zajatia militantov Islamského štátu (IS), vyjadrili nádej, že ich dcéra je stále nažive - aj keď táto džihádistická organizácia tvrdí, že ich zajatkyňa zomrela v piatok pri útoku jordánskeho letectva. Vo vyhlásení, ktoré podľa agentúry Reuters zverejnil v piatok právny zástupca rukojemníčkiných rodičov, prosia Carl a Marsha Muellerovci z Arizony predstaviteľov Islamského štátu, aby sa s nimi súkromne skontaktovali.

"Povedali ste nám, že sa ku Kayle správate ako k svojmu hosťovi: ako v prípade svojho hosťa ručíte teda aj za jej bezpečnosť a zdravie," uviedli rodičia v odkaze určenom "tým, ktorí nesú zodpovednosť za zadržiavanie Kayly".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu