Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kaylu (†26) znásilňoval samotný vodca Islamského štátu: Svedectvo o jej utrpení pred smrťou!

Abú Bakr Bagdádi a Kayla Muellerová Zobraziť galériu (3)
Abú Bakr Bagdádi a Kayla Muellerová (Zdroj: SITA/Rodina K:M:)

LONDÝN - Americká humanitárna pracovníčka Kayla Muellerová, ktorú v Sýrii uniesli a bola nútená stať sa sexuálnou otrokyňou sadistického teroristu, čelila opovrhnutia hodnému mučeniu pred jej smrťou. Dievčine, ktorú si proti jej vôli vzal za ženu vodca Islamského štábu abú Bakr Bagdádi, vytrhali nechty, aby nemohla nikoho pri neustálom znásilňovaní zraniť.

Tajomná smrť Kayly (†26) v Sýrii: Stala sa sex hračkou vodcu IS, znásilňoval ju ako majetok!

Mladučká jezídska sexuálna otrokyňa Muna (16), ktorú držali spolu s Kaylou Mullerovou v dome Bagdádiho zástupcu abú Sayaffa, porozprávala o utrpení Američanky pred jej smrťou. Podľa jej slov sa vodca IS natoľko bál reakcií ostatných svojich manželiek na svadbu s cudzinkou, že sa svoju novú nevestu radšej rozhodol uvrhnúť do väzenia u svojho priateľa, kam ju chodil pravidelne znásilňovať.

Muna o sebe povedala, že ju si vybrali zo 61 žien vo veku od deviatich do 22 rokov, ktoré zajali pri minuloročnom obliehaní hory Sindžáru. Kayla sa do rúk islamistov dostala už predvlani v auguste, kedy bola unesená v sýrskom Halabe pri odchode z nemocnice organizácie Lekári bez hraníc.

Kaylu (†26) znásilňoval samotný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: YouTube, Tv Joj)

"Keď Kaylu zajali, bojovníci Islamského štátu jej vytrhali nechty. Bola nútená konvertovať na islam," uviedla Muna a dodala, že sa abú Bakr Bagdádí bál reakcií svojich manželiek, pretože tie boli ešte horšie ako on. "Manželky sa správali vždy horšie, než Bagdádi, stále deťom hovorili, že sú lenivé a bili ich," dodala.

Kayla po absolvovaní vysokej školy v roku 2009 cestovala do severnej Indie a potom na územie Palestíny a Izraela, kde chcela pracovať v humanitárnych organizáciách. Neskôr sa vybrala do Sýrie pomáhať ľuďom, ktorých životy boli ohrozené vojnou a sústredila sa predovšetkým na deti.

Jej misia skončila neblaho v auguste 2013, kedy ju uniesli džihádisti. Začiatkom tohto roka podľa Islamského štátu zahynula pri nálete jordánskych lietadiel na sever Sýrie, čo Jordánsko poprelo. Spojené štáty vo februári potvrdili, že dvadsaťšesťročná Muellerová zomrela, okolnosti jej úmrtia však neobjasnila.

Kayla Mueller
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Podľa stanice BBC trojica jezídských žien, ktorá s Američankou zdieľala spoločnú celu a ktorej sa podarilo utiecť zo zajatia tejto islamistickej organizácie, však tvrdí, že sa Muellerová stala obeťou teroristov.

"Povedala, že jej (Bagdádí) povedal: 'Staneš sa mojou ženou. Ak odmietneš, odseknú tí hlavu ako tvojim priateľom'," rozprávala irackému spravodajcovi BBC jedna z utečených jezídiek menom Dalal. Americká spoluväzenkyňa sa najprv vyhrážkam Bagdádího podriadila, bola však stále zúfalejšia a často plakala. Bola vraj natoľko vystrašená, že keď ju jezídky chystajúce sa k úteku chceli vziať so sebou, odmietla z obáv, že by ju kvôli cizokrajnému vzhľadu okamžite odhalili.

Jej vraždu síce žiadna zo žien priamo nevidela, chválili sa tým však podľa nich sami teroristi, keď v televízii sledovali správy o tom, že údajne zomrela pri akcii spojencov. "My sme ju zabili, pretože bola Američanka ... Zabijeme všetkých Američanov, ktorých zajmeme," povedal podľa ďalšej z utečených jezídiek druhý veliteľ IS Hadží Mutaz. Ten neskôr sám zahynul pri nálete amerického bezpilotného lietadla.

 

Viac o téme: SmrťZnásilnenieIslamský štátAbú Bakr BagdádíKayla Muellerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu