Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrozivé detaily upálenia pilota džihádistami: Pred popravou ho zdrogovali, zhorel ako fakľa!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube)

RAQQA - Na povrch vyplávali nové skutočnosti o upálenom jordánskom pilotovi. Islamisti ho mali pred popravou tak zdrogovať, že zajatec nemal mať absolútne potuchy o tom, čo má nasledovať. Podľa niektorých svedkov nemal cítiť ani bolesť.

Jordánskeho pilota Muáza Kasásbu mali islamisti tak zdrogovať, že vôbec nevedel, čo ho čaká, tvrdí to saudská stránka. Autori tvrdia, že pilot mal dostať takú dávku sedatív, že absolútne netušil, čo sa okolo neho deje. Podľa jedného zo svedkov Kasásba mal cítiť iba minimálnu bolesť.

Hrozivé detaily upálenia pilota
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

IS zajal pilota Muáza Kasásbu v decembri, keď sa jeho stroj zrútil nad severom Sýrie. Zrejme začiatkom januára ho upálili v klietke a video, na ktorom tento čin zaznamenali, radikáli zverejnili 3. februára. Jordánsko okamžite začalo chystať masívnu odvetnú akciu, aj keď už pred ňou bolo členom koalície, ktorá útočila na ciele IS v Sýrii.

Hrozivé detaily upálenia pilota
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube, twitter)

Na desivých záberoch z upálenia však pilot, potom čo ho zasiahnu plamene, kričí od bolesti. Po pár sekundách však zomiera, keďže odev mal nasiaknutý horľavinou. Všetko sa tak deje v dokonale upravenom klipe, ktorý má naháňať nepriateľom Islamského štátu strach.

Za tri dni 56 leteckých útokov na Islamský štát

Hlavný veliteľ jordánskeho letectva v nedeľu povedal, že jordánske stíhačky uskutočnili počas troch dní 56 útokov, pri ktorých intenzívne bombardovali baštu militantov Islamského štátu na severovýchode Sýrie. Sériou bombových útokov na pozície džihádistov v Sýrii a Iraku reagovalo na brutálne upálenie zajatého jordánskeho pilota bojovníkmi Islamského štátu. Jordánske stíhačky útočili na IS vo štvrtok, v piatok i v sobotu.

"Dosiahli sme, čo sme mali v úmysle. Zničili sme logistické centrá, sklady  zbraní a naším cieľom boli aj úkryty ich bojovníkov," vyhlásil na tlačovej konferencii šéf jordánskeho letectva, generála Mansúr Džbúr, Citovala ho tlačová agentúra Reuters.

Povedal, že Jordánsko uskutočnilo takmer 20 percent z celkového počtu doterajších útokov Američanmi vedenej koalície na ciele Islamského štátu v Sýrii a dodal, že dbalo na to, aby nezasiahlo civilistov. Tieto útoky viedli k "zníženiu" potenciálu militantov o takmer 20 percent, zdôraznil. "Sme odhodlaní vymazať ich z povrchu Zeme," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu