Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na pobreží Mozambiku našli záhadné trosky: Ďalšia časť zmiznutého lietadla MH370?!

Troska lietadla nájdená na Réunione Zobraziť galériu (2)
Troska lietadla nájdená na Réunione (Zdroj: nbcnews.com)

JAKARTA - Na pobreží juhoafrického štátu Mozambik našli predmet, ktorý by mohol pochádzať z malajzijského lietadla strateného pred takmer dvoma rokmi cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu. Informoval o tom dnes server NBC News. Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines s 239 ľuďmi na palube sa 8. marca 2014 z doteraz nejasných príčin odchýlil ďaleko od plánovanej dráhy letu. Predpokladá sa, že spadol do Indického oceánu približne 1 800 kilometrov juhozápadne od Austrálie.

Pátracie tímy od konca roka 2014 prehľadávajú časť Indického oceánu o rozlohe 120 000 kilometrov štvorcových, žiadne stopy ale zatiaľ nenašli. Iba vlani koncom júla sa našla na brehu vzdialeného ostrova Réunion vztlaková klapka Boeingu 777, ktorá podľa malajských úradov celkom iste pochádza z nezvestného stroja. Francúzske úrady si isté nie sú a tvrdia, že je to len pravdepodobné.

Srdcervúce príbehy obetí Boeingu vás dojmú: Žena prišla po druhýkrát o blízkych v lietadle!

Nový predmet, ktorý by mohol byť súčasťou trosiek lietadla, bol teraz objavený u Mozambiku. Vyšetrovatelia z Malajzie, Austrálie a Spojených štátov uviedli, že podľa prvých fotografií môže spomínaný predmet pochádzať zo zmiznutého boeingu.

Na pobreží Mozambiku našli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: nbcnews.com)

Miestom nového nálezu je piesčina v Mozambickom prielive, ktorý leží medzi ostrovom Madagaskar a juhovýchodnou Afrikou, presnejšie Mozambikom. Ide o rovnakú oblasť na juhu Indického oceánu, kde sa nachádza aj Réunion, kde vyplávala vztlaková klapka boeingu. Diel lietadla s nápisom „NO STEP“ našiel americký občan, ktorý na svojom blogu píše o pátraní po lete MH370. Podľa zdrojov NBC News by mohlo ísť o stabilizátor lietadla.

Viac o téme: MH370
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu