Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Títo kandidáti chcú primátorskú stoličku v Nitre!

Jozef Dvonč
Jozef Dvonč (Zdroj: SITA)

NITRA - O post primátora Nitry sa budú v novembrových komunálnych voľbách uchádzať siedmi kandidáti. Piati sú nominantmi politických strán, dvaja kandidujú ako nezávislí kandidáti. Koalícia Smer–SD, KDH a SNS nominovala súčasného primátora, 60-ročného Jozefa Dvonča. Jeho protikandidátom bude 63-ročný ekonóm Ján Kovarčík, nominant koalície Národ a Spravodlivosť – naša strana, Právo a Spravodlivosť, Strana demokratického Slovenska. Bývalý poslanec parlamentu bol v minulosti podpredsedom ĽS-HZDS.

O post primátora sa bude uchádzať aj 56-ročný stavebný inžinier Viliam Mokráň. Nominant Kresťanskej ľudovej strany bol v roku 1994 poslancom mestskej časti Bratislava – Karlova Ves. V ďalších rokoch opakovane a neúspešne kandidoval na poslanca Národnej rady SR, na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, na primátora Nitry, primátora Bratislavy i na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Nominantom Komunistickej strany Slovenska je 56-ročný strážnik Pavol Leštinský.

Na post primátora kandidoval aj v roku 2006. Vtedy sa „po zvážení svojich reálnych šancí na víťazstvo“ vzdal kandidatúry krátko pred voľbami. Strana Sieť nominovala do volieb 26-ročnú tlmočníčku a prekladateľku Dominiku Tekeliovú.

Ako nezávislí kandidáti zabojujú o post primátora Nitry 38-ročný obchodný manažér Dušan Damašek a 38-ročný politológ Róbert Švec. Predseda Slovenského Hnutia Obrody neúspešne kandidoval na tento post už v rokoch 2002 a 2010. Prekvapením v Nitre je, že na kandidačnej listine chýba Tomáš Galbavý. Bývalý člen SDKÚ avizoval záujem kandidovať na post primátora Nitry ako nezávislý, napokon však kandidačnú listinu neodovzdal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu