Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kiska: Kampaň som si zaplatil sám, chcem byť nadstraníckym prezidentom

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na rozdiel od kandidáta Smeru-SD Roberta Fica je Andrej Kiska občianskym kandidátom, ktorý má ambíciu stať sa nadstraníckym a nezávislým prezidentom. "Celú kampaň som si zaplatil z vlastných peňazí," pripomenul na dnešnej tlačovej konferencii venovanej záveru prezidentskej kampane Andrej Kiska.

"Bol by som nezávislým prezidentom. Je mi jedno, či by bol premiérom Robert Fico, alebo niekto iný," vyhlásil Kiska. Odmietol tým argumenty svojho súpera, podľa ktorých je v skutočnosti kandidátom "zlepenca" pravicových strán. "Politické strany mali svojich kandidátov v prvom kole volieb," upozornil Kiska.

Netrúfol si odhadnúť výsledok sobotného (29. 3.) hlasovania s tým, že proti jeho osobe stále prebieha výrazná antikampaň. Dodal však, že ak by neuspel, začne uvažovať o prípadných ďalších krokoch.

"Vyzývam ľudí, aby prišli voliť. Dobrý prezident potrebuje silný mandát," zdôraznil Kiska. "V prípade zvolenia sľubujem a garantujem, že budem prezidentom všetkých občanov. Chcem ľudí spájať, a nie rozdeľovať. Pokúsim sa obnoviť dôveru ľudí v štát," vyhlásil Kiska. Zopakoval, že v prípade zvolenia urobí všetko preto, aby sa predsedom Najvyššieho súdu SR nestal opäť Štefan Harabin alebo niekto, kto by znamenal kontinuitu jeho pôsobenia.

"To, akým štýlom chcem pracovať a robiť politiku, je zrejmé aj z mojej kampane. Chcem, aby politika bola súťažou ideí, a nie nadávok a obvinení," zdôraznil Kiska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu