Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prímerie boje nezastavilo: Kyjev hlási na východe Ukrajiny ďalších mŕtvych

Hliadkovanie ukrajinského vojaka
Hliadkovanie ukrajinského vojaka (Zdroj: SITA)

KYJEV - Dvaja ukrajinskí vojaci zahynuli a ďalší siedmi utrpeli zranenia pri útokoch separatistov, ku ktorým došlo za uplynulých 24 hodín na separatistami ovládanom území na východe Ukrajiny. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu tzv. protiteroristickej operácie (ATO) na východe Ukrajiny Andrija Lysenka.

"V dôsledku ozbrojených potýčok sme prišli o dvoch ukrajinských vojakov a ďalší siedmi utrpeli zranenia," uviedol na tlačovej konferencii v Kyjeve Lysenko. Okrem toho podľa neho militanti vyhodili do vzduchu železničné koľaje pri meste Volnovacha v Doneckej oblasti a pri meste Popasna v Luhanskej oblasti.

"Jedným z dôvodov týchto teroristických činov militantov je prerušiť akékoľvek spojenie medzi okupovanými a slobodnými územiami v Doneckej a Luhanskej oblasti," povedal podľa agentúry Ukrinform Lysenko a dodal, že ukrajinské bezpečnostné sily zabránili v Charkovskej oblasti celému radu teroristických útokov, ktorých cieľom bolo destabilizovať situáciu v tejto časti východnej Ukrajiny.

Dohoda o prímerí na východe Ukrajiny, uzavretá 12. februára v bieloruskej metropole Minsk, začala platiť 15. februára o polnoci miestneho času. Ukrajinská vláda z jej opakovaného porušovania obviňuje proruských separatistov, ktorí však takéto obvinenia odmietajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu