Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Separatisti na Ukrajine chceli zabrániť chaosu: Vykonávali chladnokrvné popravy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Separatisti na východe Ukrajiny vykonávali popravy, aby "zabránili chaosu". V rozhovore s britskou BBC to uviedol poradca povstalcov Igor Druz, podľa ktorého tieto popravy zvýšili disciplinovanosť povstaleckých jednotiek.

"V niektorých prípadoch, za stavu núdze, sme vykonávali popravy zastrelením, aby sme zabránili chaosu. V dôsledku toho sú naše jednotky, tie, ktoré sa stiahli zo Slovjansku, vysoko disciplinované," vyhlásil Druz, ktorý je poradcom šéfa povstaleckých oddielov Igora Strelkova a hovorcom povstalcov v Doneckej oblasti.

Slovjansk bol dôležitým oporným bodom povstalcov, minulý mesiac však toto mesto dobyla späť ukrajinská armáda. Podľa BBC sa odhaduje, že konflikt na východe Ukrajiny pripravil o život už viac ako 1500 ľudí.

Druz tvrdí, že povstalci chcú vytvoriť sociálne zodpovedný štát, ktorý by bránil kresťanské hodnoty. Súčasnú ukrajinskú vládu, ktorá sa vo februári chopila moci a zosadila vtedajšieho prezidenta Viktora Janukovyča, pokladá za "absolútne nelegitímnu". "Títo ľudia sa dostali k moci vraždami a ozbrojeným prevratom. Teraz páchajú vojnové zločiny," vyhlásil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu