Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Rusko: Správa OSN o situácii na východnej Ukrajine je pokrytecká

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Najnovšia správa OSN o dodržiavaní ľudských práv, ktorá sa týka bojov medzi ukrajinskými silami a proruskými separatistami na východnej Ukrajine, je podľa ruských predstaviteľov "pokrytecká". Informovala o tom agentúra Reuters, odvolávajúc sa na dnešné vyhlásenie Kremľa.

"Táto správa je neobjektívna a dokonca pokrytecká," uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí vo svojom vyhlásení, pričom dodalo, že správa sa nezmieňuje ani o zadržaní ruských novinárov na východnej Ukrajine, ani o hlásenom použití ťažkých rakiet zo strany ukrajinskej armády proti civilistom.

V správe, ktorú OSN zverejňuje raz mesačne, sa tiež hovorí, že konflikt na Ukrajine si od polovice apríla vyžiadal najmenej 1129 mŕtvych a 3442 zranených. Podľa pozorovateľov vláda nepodniká dostatočné opatrenia, aby predišla civilným obetiam, a vzbúrenci vystavujú obyvateľstvo teroru.

Vysoká komisárka OSN pre ľudské práva Navi Pillayová zároveň vyzvala všetky strany konfliktu na ukončenie násilia a obnovenie rešpektovania zákonnosti a ľudských práv. Osud 375 osôb unesených na východe Ukrajiny, vrátane novinárov, policajtov, vojakov, poslancov či iných politických činiteľov, zostáva nejasný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu