Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Andrej dostal vzácny dar: Hodinky od Putina, vracia ich s odkazom "Ste klamár!"

Vladimir Putin odovzdáva hodinky šesťročnému Andrejovi Zobraziť galériu (4)
Vladimir Putin odovzdáva hodinky šesťročnému Andrejovi (Zdroj: Foto: youtube)

KYJEV – Azda najväčšie sklamanie prežívajú deti a mladí ľudia. Len šesťročnému chlapčekovi Andrejovi Senkovi z Ukrajiny daroval pred rokmi Vladimír Putin hodinky. Dnes mu ich už šestnásťročný mladík vracia so slovami „Ste klamár!“ Protestuje tak proti intervencii ruských vojsk na Kryme.

Ako dieťa prežil Ukrajinec Andrej Senko obrovský zážitok. Osobne sa stretol s Vladimirom Putinom, ktorý mu na pamiatku daroval náramkové hodinky. Od vtedy ubehlo desať rokov a dnes chce Putinovi už 16-ročný mladík hodinky s obrovským sklamaním a hnevom vrátiť. „Milý Vladimir Vladimirovič. Po desiatich rokoch vám vraciam váš dar. Tieto hodinky už viac nie sú hodné toho, aby som bol na ne hrdý. Sú dôkazom obrovského klamstva," povedal na pošte do kamery Andrej.

VIDEO Andrej dostal vzácny
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: youtube)

Dnes už 16-ročný tínedžer z Ukrajiny je z ruského prezidenta Vladimira Putina nesmierne sklamaný. Keď bol ešte malý chlapec, prezident mu daroval hodiny. Na vzácny dar bol chlapec až do dnešných dní náramne hrdý. Teraz mu ich však vracia. Ako uvádza agentúra Reuters, hodinky mladík nechce na protest, pretože vo vzduchu visí obrovské nešťastie z reálnej hrozby vojny medzi Ruskom a Ukrajinou.   

Ešte pred desiatimi rokmi, teda v roku 2004, navštívil Putin Ukrajinu. Obyvatelia mu vtedy mohli posielať cez internet rôzne otázky. Súčasného ruského prezidenta vtedy najväčšmi zaujala otázka iba 6-ročného Andreja. Chlapček chcel vedieť, čo je Putinovým najväčším snom. Putin ho preto s otcom pozval na stretnutie a na pamiatku mu daroval náramkové hodinky.   

 

VIDEO Andrej dostal vzácny
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: youtube)

„Vtedy mi Putin povedal, že jeho snom je, aby všetky deti a ich rodičia boli šťastní a žili v mieri. Vtedajší ukrajinský prezident mi daroval laptop a Putin hodinky. Nemohol som ich ale nosiť, lebo mi boli príliš veľké. Rodičia mi povedali, že keď budem mať 16 rokov, budem ich môcť nosiť," prezradil dnes už 16-ročný Andrej. Mladík však neskrýva svoje obrovské sklamanie zo súčasného konania ruského prezidenta. Je na neho nahnevaný kvôli situácii na Kryme. Na protest rázne odmieta nosiť hodinky, ktoré mu Putin daroval pred rokmi, na ktoré bol patrične hrdý.

VIDEO Andrej dostal vzácny
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: youtube)

„Nebudem nosiť tieto prezidentské hodinky. Vladimir Vladimirovič, obraciam sa na vás osobne. Vychovali ma s tým, aby som miloval svoju rodnú Ukrajinu a jej obyvateľov. Som mierumilovný človek. Ale ak budem musieť, pôjdem brániť svoju vlasť. Pamätám si slová o vašich snoch. Povedali ste, že pre každého chcete šťastie a mier. Ale klamali ste mi! A preto vám teraz vraciam váš dar!" odkazuje Putinovi rozhnevaný mladík a dodáva: „Ak by som vás stretol osobne, povedal by som vám do tváre: Vladimir Vladimirovič, ste klamár!"  

Andrej zabalil hodinky do balíčka a išiel na poštu. Dar chce poslať Putinovi do Kremľa. Zo svojej nástenky zvesil sklamaný a nahnevaný mladík aj pamätnú fotografiu, na ktorej je ešte ako 6-ročný s Vladimirom Putinom v rukách držiac vzácny dar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu