Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Šéf ukrajinskej televízie dostal "nakladačku": Do éteru pustil Putina!

Útok na riaditeľa televízie Zobraziť galériu (2)
Útok na riaditeľa televízie (Zdroj: YouTube)

KYJEV - Šéf ukrajinskej štátnej televízie NTU Alexander Pantelejmonov sa stal obeťou útoku priamo vo svojej kancelárii. VIDEO zachytáva nielen napadnutie riaditeľa, ale aj to, ako ho členovia parlamentu nútia podpísať rezignáciu. O slobode slova sa v tomto prípade veľmi hovoriť nedá.

Poslanci za stranu Sloboda si prebojovali cestu do privátnych priestorov ukrajinskej národnej televíznej spoločnosti a zbili jej riaditeľa. Potom spísali list s jeho rezignáciou a nútili ho, aby ju podpísal. Aby toho nebolo málo, celý útok si nahrali na kameru a zverejnili na internete, napísal portál nydailynews.com.

Podľa RT News za útokom stáli člen parlamentu Igor Miroshnynchenko a ideológ strany Andrej Ilyenko, ktorí na dočasného riaditeľa spustili salvu nadávok a neváhali ho aj fyzicky napadnúť. Na zázname odzneli vulgarizmy a je vidno, že Pantelejmonov ťahá za kratší koniec. "Napíš rezignáciu! Sadni si! Hovoril som ti, aby si sa posadil!" kričal jeden z útočníkov.

VIDEO Šéf ukrajinskej televízie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Členovia strany Sloboda sú orientovaní pro-ukrajinsky a pravdepodobne ich poriadne nahnevalo, že ukrajinská štátna televízia v utorok odvysielala príspevok o ruskom parlamente a o tom, ako ruský prezident Vladimír Putin podpisuje zmluvu o vstupe Krymu do federácie.

Pantelejmonova obvinili z poklonkovania Putinovi, zatiaľ čo "Ukrajinci zomierajú v rukách ruských okupantov". Taktiež ho nazvali "hov*om". Ukrajinský premiér útok odsúdil a uviedol, že takéto riešenie je "neprijateľné pre demokratickú spoločnosť".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu